Vinkøleskab Test: Hvilket er bedst i test?

Vinkøleskab test

Indeholder annoncørlinks

Overvejer du at anskaffe dig et vinkøleskab til alle dine gode vine? Har du svært ved at vide, hvilken der er bedst?

Det er vigtigt at opbevare vinflaskerne ved den rigtige temperatur. Skal du opbevare vin i længere tid, skal temperaturen være 10-12°C. Hvis du ikke har en kælder, der holder denne temperatur året rundt, bør du derfor investere i et vinkøleskab.

Som med så meget andet er det heller ikke nemt at vælge et vinkøleskab. Her kommer det meget an på, hvad du skal bruge det til, og hvilke andre behov du har.

Til gengæld er det vigtigt, at du sørger for, at der er en jordet stikkontakt, hvor du tilslutter vinskabet. Især de termoelektriske vinskabe fungerer ellers ikke optimalt, men det er også for din egen sikkerhed, at vi beder dig sørge for netop dette.

Test af vinkøleskab – Bedst i Test 2023

Sammenfattende er dette placeringerne i vores test. Du kan læse mere om hvert vinkøleskab længere nede i testen!

 1. BEDST I TEST - Caso WineSafe 75
 2. BEDSTE BUDGETVALG - CaveCool Chill Topaz CC62SB
 3. Vestfrost FZ414W
 4. Cavin Scandinavian Collection 800
 5. Caso CS622 WineSafe 12

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Caso Winesafe 75

BEDST I TEST - Caso WineSafe 75

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Caso WineSafe 75

Caso WineSafe 75 er, hvad vi kan kalde en brugerfavorit, som vi finder i mange hjem. Dette er et fritstående vinskab, som du kan placere hvor du vil, så længe du har adgang til en stikkontakt. Det er også vigtigt at huske, at der skal være afstand til væg og møbler på alle sider.

På trods af at vinskabet fylder relativt lidt, rummer det i alt 75 flasker. Det gælder for standardflasker på 0,75 liter. Indeni finder du 4 justerbare træhylder.

Med dette skab skal du ikke være bange for elregningen. Vinskabet falder ind under energiklasse A, hvilket er godt for din elregning. Derfor vil strømforbruget ikke stige, selvom skabet er tændt hele tiden.

Døren til Caso WineSafe 75 er lavet af 3-lags isoleret sikkerhedsglas med indbygget UV-beskyttelse, der beskytter dine vinflasker. På den måde bliver vinen skærmet mod sollys, og vinskabet bevarer duften i vinen ekstra godt. Det kan vi godt lide!

Ellers har Caso WineSafe 75 kun én temperaturzone. Derfor er dette skab bedst egnet, hvis du enten skal opbevare vin i længere tid eller skal opbevare vine, der har samme anbefalede serveringstemperatur. Temperaturen indstilles med et LED-display med blåt lys. Det er brugervenligt!

Caso WineSafe 75 er en rigtig god model, der holder en jævn og stabil temperatur. Samtidig er vinskabet støjsvagt, så det generer dig ikke synderligt.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Caso WineSafe 75 er praktisk indrettet og nemt at rengøre!

Fordele

 • Indvendigt lys.
 • Justerbare træhylder.
 • Blåt LED-display.
 • UV-beskyttet glasdør.
 • Stilfuldt design.
 • Lavt energiforbrug.

Ulemper

 • Kun én temperaturzone.

2. CaveCool Chill Topaz CC62SB

BEDSTE BUDGETVALG - CaveCool Chill Topaz CC62SB

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
CaveCool Chill Topaz CC62SB

CaveCool Chill Topaz CC62SB giver dig mulighed for at opbevare 62 flasker. Dette fritstående vinskab består af 3 faste træhylder, som giver god stabilitet til vinflaskerne ved opbevaring.

Som mange andre vinskabe i denne test er Chill Topaz CC62SB også udstyret med 2 forskellige temperaturzoner. Her kan du nemt finjustere temperaturen alt efter om vinen skal opbevares i lang tid, eller om den skal være klar til servering. Dette er efter vores mening et must-have for vinkøleskabe af en vis størrelse, da der trods alt sjældent opbevares 62 serveringsklare vinflasker.

Vi sætter også pris på, at den øverste zone har plads til 32 flasker og kan indstilles til 5-12°C. Den nederste zone har plads til 30 flasker og kan indstilles til 12-18°C.

Temperaturen indstilles nemt via LED-displayet, som er placeret inde i vinskabet. Det er lidt besværligt at man skal åbne vinskabet for at justere temperaturen, men alt i alt har det ikke givet et stort minus i vores test. Det er relativt sjældent, at du rent faktisk skal justere temperaturen!

CaveCool Chill Topaz CC62SB har en UV-beskyttet glaslåge, som beskytter dine vinflasker mod sollys. Dette er med til at bevare vinens aroma og er en særlig vigtig funktion ved langtidslagring.

På siden af døren finder du også et hul, som fungerer som håndtag. Skabet er dermed nemt at åbne, uden at du skal sætte fingeraftryk på glaslågen!

På den anden side bemærker vi også, at hylderne ikke kan justeres. Det er ikke en stor ulempe, men nogle gange er det rart at indrette vinskabet, som man ønsker det.

Alt i alt er vi stadig glade for Chill Topaz, og sammenlignet med mange andre vinkøleskabe er prisskiltet så absolut rimeligt!

Fordele

 • 2 temperaturzoner.
 • Dobbelt isoleret glasdør.
 • LED-display.
 • Rummelig.

Ulemper

 • En smule støjende.
 • Hylderne kan ikke justeres.

3. Vestfrost FZ414W

Vestfrost FZ414W

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Vestfrost FZ414W

Vestfrost FZ414W er vinskabet til dig, der ønsker optimal opbevaring af dine vinflasker. Her får du et vinskab med to temperaturzoner, hvilket betyder, at du kan opbevare vinflasker ved to forskellige temperaturer.

Du kan bruge den ene zone til langtidslagring af vin, mens den anden kan bruges til serveringsklare vine. Begge zoner kan indstilles til 5-22 °C. God fleksibilitet!

Vestfrost FZ414W kan både indbygges som en integreret løsning eller stå frit. Samtidig har skabet plads til svimlende 197 vinflasker, hvor alle flaskerne er placeret hals mod hals. Hyldesystemet består af en præsentationshylde, en træhylde med fuldt udtræk, en integreret hylde og fire justerbare træhylder.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Vestfrost FZ414W er udstyret med en UV-beskyttet glaslåge, som sikrer, at vinen ikke nedbrydes af solens stråler.

Samtidig er det nemt at holde styr på temperaturen i begge zoner. Grunden til dette er det praktiske LED-display, som til enhver tid giver et overblik over den aktuelle temperatur i skabet. Helt fantastisk!

Vestfrost FZ414W fremstår simpelthen som meget eksklusiv. Med en vibrationsdæmpende processor kan du føle dig sikker på, at vinen ikke tager skade af vibrationer. Derudover vil træhylderne også være med til at dæmpe dens rysten.

Som mange ved, er det også vigtigt, at vinen ikke bliver forurenet af dårlig luft. Vi er derfor glade for at kunne konstatere, at Vestfrost FZ414W har sit eget luftfilter, der sikrer, at luftcirkulationen og rensningen af luften foregår løbende.

På minussiden er Vestfrost FZ414W ikke det mest energivenlige vinskab på markedet, men det er langt fra det værste. Vinskabet har et gennemsnitligt årligt energiforbrug på 129 kWh.

Alt i alt er vi imponerede over dette vinskab. Et ægte premium-valg!

Fordele

 • 2 temperaturzoner.
 • Justerbare træhylder.
 • Plads til 197 flasker.
 • UV-beskyttet glasdør.

Ulemper

 • Lidt støjende.
 • Lidt højere pris end flere af konkurrenterne.

4. Cavin Scandinavian Collection 800

Cavin Scandinavian Collection 800

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Cavin Scandinavian Collection 800

Cavin Scandinavian Collection 800 er et af de mere prisvenlige vinkøleskabe i vores test. Lågehøjden på 80 cm gør den nem at integrere i et moderne køkken.

Skabet har et indbygget anti-vibrationssystem, som beskytter dine vinflasker mod unødvendige rystelser. Temperaturen indstilles nemt via et kontrolpanel. Der er LED-belysning inde i vinskabet, som nemt kan justeres med en tænd/sluk-knap. Alt i alt er Scandinavian Collection 800 et brugervenligt vinkøleskab, og betjeningspanelet fremstår som både intuitivt og nemt at forstå.

Skabet er lavet af rustfrit stål og har fem udtrækbare træhylder. Selvom skabet er relativt lille, har det stadig to temperaturzoner, som kan indstilles til henholdsvis 5-12°C og 12-18°C. Således kan du få serveringsklar vin til en 3-retters middag med gode venner.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at du kan få skabet i to varianter. Her kan du vælge om du ønsker en stilren sort finish, eller om du ønsker en mere klassisk variant i rustfrit stål.

På den anden side kan Cavin Scandinavian Collection 800 ikke rumme ret mange flasker. Her har du kun plads til 29 stk. I sammenligning med eksempelvis Vestfrost FZ414W (som kan rumme hele 197 flasker) er denne forholdsvis lille.

Cavin Scandinavian Collection 800 er også perfekt til dig, der er nybegynder inden for vinsamling og opbevaring, og som ikke har brug for plads til for mange flasker!

Fordele

 • 2 temperaturzoner.
 • Indbygget anti-vibrationssystem.
 • Overkommelig.
 • Let at integrere.

Ulemper

 • Hylderne kan være svære at trække ud.
 • Støjer noget.
 • Belysningen gør, at alle vinetiketterne ikke ser ens ud.

5. Caso CS624 WineSafe 12

Caso CS622 WineSafe 12

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Caso CS622 WineSafe 12

Med Caso CS624 WineSafe 12 får du meget for pengene. Tyske Caso er kendt for at levere vinkølere af høj kvalitet, og det viser de også med dette skab. Vinkøleskabets design minder om et pengeskab, deraf navnet «WineSafe». Nu er det ikke penge, men vin, der skal opbevares her, og det kan du gøre med viden om, at din vin er sikker.

Dette skab er relativt lille og kan kun rumme 12 flasker. Det er derfor også kun én temperaturzone. Hylderne er lavet af træ, hvilket minimerer rystelser. Via det indbyggede LED-display kan du også justere temperaturen. Det kan vi godt lide!

Da der kun er én kølezone, skal du derfor vælge, hvilken type vin du vil have klar til servering. Skal du opbevare vin i længere tid, er det ikke så farligt, da disse stadig skal opbevares ved omkring 12-13°C. Det er dog muligt at købe 2 af disse prisvenlige skabe, så du kan have et skab til hver vintype. Det er ikke noget problem at stable 2 af disse skabe oven på hinanden.

Caso CS624 WineSafe 12 er et lækkert, fritstående vinkøleskab, der ser godt ud. Hvis du har en lille samling, er dette skab perfekt til dig. Har du derimod planer om at have en stor samling, skal du nok gå efter en større model.

Prisen er også rimelig nok. Det skulle trods alt kun mangle, da vinskabet kun kan rumme 12 flasker.

Fordele

 • Meget overkommelig.
 • Kan stables.
 • UV-beskyttet glasdør.

Ulemper

 • Kun plads til 12 flasker.
 • Kun én temperaturzone.
 • Lidt højt strømforbrug.

FAQ – Ofte Stillede Spørgsmål

down-arrow Hvilket vinkøleskab er bedst i test?

Her hos os har vi valgt at udnævne Caso WineSafe 75 til det bedste vinskab.

Dette er en solid brugerfavorit, der kan rumme hele 75 flasker!

down-arrow Skal vinskabet have en eller to temperaturzoner?

Det kommer an på, hvad du skal bruge skabet til. Skal du opbevare vin i længere tid, kan du nøjes med en zone, da al vin trives bedst i 10-12 grader, når den opbevares over tid.

Vil du derimod have rødvin, hvidvin og rosévin klar til servering, er det en god idé at gå efter to zoner.

down-arrow Hvorfor skal jeg investere i et vinkøleskab?

I et vinkøleskab er du sikret, at din vin opbevares ved den korrekte og stabile temperatur. Samtidig vil luftfugtighedsniveauet være rigtigt.

Hvis din vin opbevares for fugtigt, vil proppen blive gennemblødt med fugt, og din vin forringes.

Hvis luftfugtigheden derimod er for lav, vil proppen tørre ud, og flasken vil ikke længere være tæt. Der kommer luft ind i flasken, og vinen vil oxidere. Et køleskab klarer ikke disse opgaver så godt.

down-arrow Ved hvilken temperatur skal vin opbevares?

Det kommer an på, om du skal opbevare vin i lang tid eller have serveringsklar vin.

Den ideelle temperatur til langtidsopbevaring af vin er omkring 12 grader. Det gælder både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin/champagne.

down-arrow Hvad er den korrekte serveringstemperatur for vin?

Det afhænger af, hvilken type vin du skal servere.

En sød, halvtør hvidvin, samt mousserende vine og champagne smager bedst ved omkring 5-6 grader. En mere tør hvidvin skal have 8-12 grader.

En rødvin, der er ung og let, bør serveres ved cirka 11-13 grader. Er det en fyldigere og tungere rødvin, kan den med fordel stå ved 16-18 grader.

down-arrow Hvad er forskellen på et integreret, indbygget og fritstående vinkøleskab?

Du kan bygge et integreret vinskab ind i køkkenindretningen, på samme måde som du kan med f.eks. ovne, mikroovne og kaffemaskiner. Dette er den mest stilfulde løsning, da den bliver en helhed med resten af indretningen.

Du kan sætte et indbygget vinskab i en åben niche i køkkenindretningen, fx under køkkenbordet eller hvor der tidligere har stået et skab.

Et fritstående vinskab kan du stille præcis hvor du vil. Det er dog vigtigt, at disse skabe har en vis afstand til væg og møbler på alle sider pga. ventilation.

down-arrow Hvad skal jeg tænke over, inden jeg køber et vinkøleskab?

Der er nogle ting, du skal tænke over, inden du vælger et vinskab.

 1. Hvor skal vinskabet stå? Indbygget, enkeltstående eller integreret?
 2. Hvad skal vinskabet bruges til? Servering eller opbevaring?
 3. Hvor mange flasker skal den indeholde? Her skal du tænke lidt fremadrettet.
 4. Hvor højt er støjniveauet?
 5. Energiforbrug. Skal selvfølgelig være lavt!
 6. Hvilket design ønsker du? Hvad passer bedst der, hvor du ønsker at skabet skal stå?
 7. Hvilke funktioner er vigtige for dig?
 8. Har du brug for et skab med en eller to temperaturzoner?

Det er især vigtigt, at du er fremtidsorienteret. Hvis du lige har startet vinsamlingen, men planlægger at få den udvidet kraftigt, bør du gå efter et større skab, end du har brug for her og nu.

Skal du kun bruge et skab for at få den rette temperatur på vinen inden servering, behøver du naturligvis ikke et skab, der rummer mere end 100 vinflasker.