Luftrenser Test: Bedste Luftrenser 2023

Luftrenser test

Indeholder annoncørlinks

En luftrenser vil være med til at forbedre indeklimaet i dit hjem og er et perfekt valg for dig, der døjer med astma og allergi – eller som blot ønsker et sundere indeklima i hjemmet.

I forbindelse med denne artikel har vi gennemgået utallige test og kundeanmeldelser af luftrensere og kåret, hvad vi mener er de bedste luftrensere på det danske marked.

Test af Luftrensere – Bedst i Test 2023

Dette er vores rangering af de luftrensere, som vi har kigget på.
Du kan læse mere om hver enkelt luftrenser længere nede i testen!

 1. BEDST I TEST - Winix Zero
 2. Winix Zero Compact
 3. Electrolux Flow A3
 4. Philips AC1214/10
 5. Woods ELFI 300

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Winix Zero

BEDST I TEST - Winix Zero

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Winix Zero
Maksimal rumstørrelse: 99 m² Appstyring: Nej Effekt: 3 - 70 W Filtertype: Flertrinsfilter Støjniveau: 27 - 51 dB Luftstrøm: 390 kubikmeter/t Mål (B x D x H): 38 x 20,8 x 60 cm Vægt: 7 kg

Winix Zero er en populær luftrenser, som kan håndtere rum på en størrelse på op til 99 m².

Det indbyggede HEPA-filter giver Winix Zero en rigtig god ydeevne. Filteret opfanger 99,97% af støv og andre allergener, mens karbonfilteret vil fjerne dårlig lugt og VOC-gasser i luften.

Winix Zero er designet til at passe ind i langt de fleste danske hjem. Her har producenten taget højde for både støv, skimmelsporer, pollen, skæl fra kæledyr, røg og VOC (flydende organiske forbindelser).

Den gode ydeevne skyldes primært den avancerede 4-trins rengøring system. I første omgang vil luften passere gennem et finmasket forfilter. Forfilteret kan nemt støvsuges, og skal derfor ikke udskiftes regelmæssigt. Den skal kun rengøres en smule!

Når luften har passeret forfilteret, vil den passere gennem karbonfilteret. Her fjernes dårlige lugte og VOC-gasser fra luften. Derefter venter HEPA-filteret, som vil eliminere 99,97% af alle luftbårne allergener og støvpartikler.

Inden luften føres tilbage i rummet, bruges også Winix’ egen PlasmaWave-teknologi. Denne teknologi vil fjerne større dele af vira og bakterier fra den omgivende luft. Det kan vi godt lide!

Det er derfor ikke specielt overraskende, at Winix Zero anbefales af den britiske astma- og allergiforening. Alle luftrensere fra Winix har denne anbefaling. Samtidig fremhæver vi, at luftrenserne også er godkendt af ECARF (European Center for Allergy Research Foundation). Det er et kvalitetsstempel!

For at tilpasse luftrenseren til dit eget brug, har Winix udstyret Zero-modellen med 4 forskellige blæserhastigheder. Hvis det ønskes, kan du også bruge auto-tilstanden, hvor blæserhastigheden automatisk tilpasses luftkvaliteten i rummet.

På fronten af ​​luftrenseren finder du en praktisk og veloplyst LED-skærm. Her kan du justere blæserhastigheden, aktivere timerfunktionen og overvåge indikatorer for luftkvalitet og filterudskiftning. Enkel og brugervenlig!

Winix Zero er en kraftfuld og brugervenlig luftrenser. Rensesystemet består af i alt 4 trin, og produktet er anbefalet af den britiske astma- og allergiforening!

Fordele

 • 4-trins filtrering.
 • God blæserkapacitet.
 • Op til 99 m².
 • Partikelsensor.
 • Lavt støjniveau.
 • PlasmaWave-teknologi.
 • Funktionsrig.

Ulemper

 • Ingen appstyring.

2. Winix Zero Compact

Winix Zero Compact

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Winix Zero Compact
Maksimal rumstørrelse: 50 m² Appstyring: Nej Effekt: 55 W Filtertype: Flertrinsfilter Støjniveau: 26 - 47 dB Luftstrøm: 250 kubikmeter/t Mål (B x D x H): 24,1 x 24,1 x 37,1 cm Vægt: 3,1 kg

Winix Zero Compact minder på mange måder om sin storebror, Winix Zero. Fordelen ved denne model er, at den fylder betydeligt mindre, og støjniveauet samtidig er noget lavere.

I forhold til topmodellen Winix Zero dækker Compact et noget mindre rumareal. Med en luftstrømskapacitet på op til 250 kubikmeter i timen er Winix Zero Compact velegnet til rum på op til 50 m². Den bedste effekt opnås også omkring 30 m². Med andre ord et perfekt alternativ til kontoret og soveværelset!

Desuden er Zero Compact udstyret med samme robuste filtreringsmetode som sin storebror. Her anvendes et filtreringssystem med 4 trin. Det finmaskede forfilter fjerner først de største støvpartikler fra luften.

Derefter tager karbonfilteret over. Dette filter eliminerer dårlige lugte og reducerer samtidig niveauet af VOC-gasser i luften. Luften føres derefter til et ægte HEPA-filter, som vil fjerne 99,97 % af uønskede allergener og støvpartikler.

Til sidst afsluttes renseprocessen med Winix’ egen PlasmaWave-teknologi. PlasmaWave-funktionen fjerner større dele af vira og bakterier fra luften. Perfekt til dem, der er optaget af at have et optimalt indeklima!

Som nævnt har Winix Zero Compact et lavt og behageligt støjniveau. Vi på redaktionen sætter især pris på nattilstanden. Her bliver støjniveauet reduceret til blot 26 dB, mens lyset på kontrolpanelet dæmpes. Det er ikke svært at få en god nats søvn her, selvom luftrenseren kører!

Du kan justere alle indstillinger på luftrenseren via kontrolpanelet. Samtidig vil partikelsensoren give god information om luftkvaliteten i rummet. Displayet vil lyse enten blåt, grønt eller rødt – alt efter hvor ren luften i rummet er.

Blæserhastigheden kan justeres mellem 3 forskellige niveauer. Alternativt kan du bruge auto-tilstanden, som automatisk tilpasser niveauet ud fra luftkvaliteten i rummet.

Til sidst gør vi også opmærksom på, at Winix Zero Compact anbefales af både den britiske astma- og allergiforening , samt ECARF (European Center for Allergy Research Foundation).

Winix Zero Compact tilbyder et avanceret 4-trins rengøringssystem. Støjniveauet er lavt, og med 3 blæserhastigheder er det let at tilpasse renseren til dine egne behov!

Fordele

 • Pladsbesparelse.
 • Brugervenlig.
 • 4-trins filter.
 • PlasmaWave-teknologi.
 • Partikelsensor
 • 3 blæserhastigheder.

Ulemper

 • Ingen appstyring.
 • Ikke egnet til rum over 50 m².

3. Electrolux Flow A3

Electrolux Flow A3

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Electrolux Flow A3
Maksimal rumstørrelse: 40 m² Appstyring: Nej Effekt: 55 W Filtertype: Flertrinsfilter Støjniveau: 26 - 49 dB Luftstrøm: 195 kubikmeter/t Mål (B x D x H): 24 x 24 x 38 cm Vægt: 2,5

Electrolux Flow A3 er en solid og pålidelig luftrenser.

Luftrenseren kommer med et flertrinsfilter, som i praksis gør et rigtig godt stykke arbejde med at bortfiltrere luftbåren forurening i rummet. Samtidig sørger det spiralformede låg for, at luften fordeles effektivt ud i rummet. I alt kan Flow A3 håndtere et rumareal på op til 40 m². Med andre ord er den velegnet til mindre stuer og soveværelser!

Støjniveauet er mere end overskueligt, og ved højeste blæserhastighed udsender luftrenseren ikke mere end 49 dB. Samtidig sætter vi på redaktionen stor pris på nattilstanden, som vil reducere støjniveauet helt ned til 29 dB. Dette er i topklassen blandt luftrensere!

På toppen af ​​Flow A3 finder du et enkelt og praktisk kontrolpanel. Her kan du styre alle luftrenserens funktioner, og samtidig kan du tjekke luftkvaliteten via den indbyggede luftsensor.

Performancemæssigt er der heller ikke meget at klage over ved Electrolux Flow A3. Luftstrømmen er 195 kubikmeter i timen. For den bedst mulige effekt bør renseren derfor bruges i rum på omkring 40 m².

Selve ventilatorhastigheden kan justeres mellem 3 forskellige niveauer. Det giver gode muligheder for variation. Den eneste ulempe er, at den ikke kommer med en separat fjernbetjening, så du skal altid hen til luftrenseren for at ændre indstillingerne.

Som prikken over i’et er Electrolux Flow A3 meget energieffektiv. Perfekt til både miljøet og pengepungen!

Electrolux Flow A3 er perfekt til mindre stuer og soveværelser. Nattilstanden er guld værd, og med 3 blæserhastigheder kan du nemt tilpasse luftrenseren til dine behov!

Fordele

 • Lavt støjniveau.
 • Energieffektiv.
 • Velegnet til soveværelser.
 • Nattilstand.
 • Kompakt og stilfuldt design.
 • Praktisk kontrolpanel.

Ulemper

 • Ingen appstyring.
 • Ingen fjernbetjening.
 • Ikke egnet til værelser over 40 m².

4. Philips AC1214/10

Philips AC1214/10

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Philips AC1214/10 Test
Maksimal rumstørrelse: 63 m² Appstyring: Ja Filtertype: HEPA Støjniveau: 32 - 62 dB Luftstrøm: 280 kubikmeter/t Mål (B x D x H: 32,5 x 21,0 x 54,3 cm Vægt: 5,3 kg

Philips AC1214/10 er et godt valg for dig, der ønsker at rense luften i relativt store rum, da den har et maksimalt dækningsareal på 63 m².

Luftrenseren har fået ros for sin gode filtreringsevne, og enheden kan i praksis filtrere hele 99,97 % af alle de uønskede partikler i luften fra.

En stor del af årsagen til den gode filtreringsevne er den avancerede renseteknologi, som i praksis anvender et flertrinsfiltreringssystem.
Når du bruger Philips AC1214/10, sørger rensesystemet således for, at luften filtreres gentagne gange, så luften bliver så ren som muligt.

Vi på redaktionen sætter også stor pris på, at Philips har valgt at udstyre AC1214/10 med 3 automatiske tilstande, så du ikke skal finjustere indstillingerne, inden du tager luftrenseren i brug.

De 3 forudinstallerede tilstande er henholdsvis generel, allergen og natsensor.

Du kan bruge den generelle tilstand i løbet af dagen i normale situationer, mens allergentilstanden vil være ekstra følsom over for allergener i luften.

Natsensortilstanden vil automatisk sænke blæserhastigheden, når lyset i rummet slukkes, og vil samtidig dæmpe belysningen på renserens display.

En anden unik faktor med Philips AC1214/10 er den automatiske overvågning af luftkvaliteten i rummet.
Så snart renseren registrerer, at luftkvaliteten ændrer sig i negativ retning, vil ventilatorhastigheden blive øget for at kompensere for dette.

Hvis det ønskes, kan du naturligvis også selv justere blæserhastigheden, hvor du i alt kan vælge mellem 4 forskellige hastigheder.

Til sidst sætter vi også pris på, at Philips AC1214/10 kommer med sin egen mobilapplikation, så du nemt kan administrere din enhed, uanset hvor du er.

Philips AC1214/10 er et solidt valg for dig, der ønsker at forbedre luftkvaliteten i relativt store rum.
Luftrenseren vil automatisk justere hastigheden ud fra luftkvaliteten i rummet, og du kan nemt styre enheden via den tilhørende mobilapp.

Fordele

 • Stort dækningsområde.
 • God filtreringsevne.
 • Forudinstallerede tilstande.
 • Automatisk overvågning af luftkvaliteten.
 • Egen mobilapp.

Ulemper

 • Lidt højt støjniveau ved højeste hastighed.
 • Lidt lav luftstrømskapacitet.

5. Woods ELFI 300

Woods ELFI 300

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Woods Elfi 300 Test
Maksimal rumstørrelse: 60 m² Appstyring: Nej Effekt: 10 – 25 W Filtertype: HEPA Støjniveau: 40 dB Luftstrøm: 300 kubikmeter/t Mål (B x D x H): 51 x 16 x 51 cm Vægt: 12 kg

Denne luftrenser fra Woods er specielt designet til mellemstore rum og kan håndtere et samlet rumareal på 60 m².

Den anbefalede rumstørrelse er stadig noget mindre, og du får det bedste resultat med en rumstørrelse på ca. 30 – 40 m².

ELFI 300 har fået ros fra både forbrugere og testere og blev tildelt 7 ud af 10 point af det svenske forbrugermagasin TestFakta.se.

Som en af de få luftrensere på markedet kommer Woods ELFI 300 med en enestående garantiperiode.
Med dette produkt gives der hele 10 års garanti, mod at du registrerer din enhed på Wood’s egne hjemmesider.

Vi på redaktionen sætter stor pris på, at Woods ELFI 300 leveres med et lavt og behageligt støjniveau, og ydelsesmæssigt klarer renseren sig også godt.
Det indbyggede HEPA-filter kan frafiltrere op til 99,98 % af de uønskede partikler i luften, og det patenterede ION HEPA-filter sikrer dermed en god luftkvalitet i hjemmet.

En anden fordel ved ION HEPA-filteret er, at selve filteret er meget nemmere at håndtere, samtidig med at selve filtreringsevnen er lige så god som i de traditionelle HEPA-filtre.

I forhold til andre luftrensere bemærker vi også, at Woods ELFI 300 har et relativt lavt energiforbrug, og enheden vil dermed ikke påvirke elregningen i særlig grad.

Vi på redaktionen savner også muligheden for at koble på via en mobilapplikation, og brugervenligheden er desværre lidt dårligere end for nogle andre luftrensere.

På trods af at Woods ELFI 300 markedsføres som anvendelig i rum på hele 60 m², skal man også som nævnt være opmærksom på, at den bedste effekt opnås i rum under 30 – 40 m².

Fordele

 • God filtreringsevne.
 • Lavt energiforbrug.
 • Stille.
 • Slankt og lethåndterligt filter.

Ulemper

 • Lidt stor.
 • Ingen appkontrol.
 • Dårligere ydeevne for rum større end 40 m².

Luftrenser: Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken luftrenser blev kåret som bedst i test?

I vores test af luftrensere har vi kåret Winix Zero til bedst i test.

Winix Zero er en kraftfuld og brugervenlig luftrenser. Rensesystemet består af i alt 4 trin, og produktet er anbefalet af den britiske astma- og allergiforening!

down-arrow Hvor meget koster en luftrenser?

Som med næsten alle typer produkter er der også stor variation i prisniveauet på luftrensere.

De dyreste premium-modeller har ofte et prisskilt på mere end 4.000 kroner, mens de overkommelige budgetvalg ofte ikke koster mere end omkring tusind kroner.

Udover at kvaliteten er med til at påvirke prisniveauet, vil de luftrensere, der er designet til at dække et større område, også have et højere prisniveau end dem, der kun skal bruges i mindre rum.

Som vi ser i denne test, er prisen dog ikke nødvendigvis altid en god målestok for kvalitet, og nogle af budgetvalgene er ydelsesmæssigt på niveau med de dyrere modeller.

down-arrow Vil en luftrenser give et bedre indeklima?

Ifølge nyere forskning bruger vi mennesker op til 90 % af vores tid indendørs.

Det er derfor mere eller mindre oplagt, at man bør fokusere på luftkvaliteten i hjemmet, da vi tilbringer så meget tid der.

En luftrenser virker ved at fjerne uønskede partikler fra luften i rummet, såsom støv, røg, pollen og andre partikler, der kan være irriterende for vores luftveje.

Selve filtreringen af partiklerne sker ved hjælp af et partikel- og/eller gasfilter, som i praksis vil opfange de uønskede partikler, der er i luften.

En luftrenser er derfor et rigtig godt valg for dig, der ønsker at sikre et sundt indeklima.

Bemærk dog, at en luftrenser primært vil kunne opfange partikler, der er i luften, mens tungere partikler, der hurtigt falder til jorden, vil være sværere at filtrere fra – såsom støvmider og dyreallergener.

down-arrow Hvorfor er et godt indeklima vigtigt?

Et godt indeklima er vigtigt for dit generelle helbred, og døjer du med luftvejsproblemer, er en luftrenser et godt valg.

Typisk ses det, at et dårligt indeklima, hvor man finder mange uønskede partikler i luften, vil forværre eksisterende luftvejsproblemer betragteligt.

Hvis du ikke døjer med luftvejsproblemer, kan du dog også mærke virkningerne af et dårligt indeklima.

Måske mærker du, at det klør lidt ekstra i øjne og næse, eller at din vejrtrækning er lidt tungere.

Mange oplever også, at de føler sig tungere i hovedet, og både hovedpine og generel utilpashed er ikke ualmindeligt.

down-arrow Hvad betyder HEPA og HPP?

HEPA er en standard for certificering af, hvor godt et filter renser luften i rummet.

I praksis ser man ofte, at filtre omtales som HEPA-filtre , hvilket egentlig betyder, at filtret består af fibre, der går på kryds og tværs, og som fanger luftpartiklerne, når de passerer gennem filtret.

Et HPP-filter er et alternativ til de populære HEPA-filtre og fungerer helt anderledes sammenlignet med HEPA.

HPP-filtrene renser luften ved at påføre en lille elektrisk spænding, når den passerer gennem filtret, før den passerer luften videre forbi nogle elektrisk ladede elementer.

Partiklerne vil så klæbe til disse elementer, hvilket i praksis betyder, at partiklerne bliver filtreret ud af luften.

En af de helt store fordele ved HPP-filtre er, at de ikke skal udskiftes, mens HEPA-filtre ofte mere effektivt filtrerer partiklerne i luften fra.

Selve rengøringen af HPP-filteret er også ofte lidt besværlig og vil kræve lidt mere tid kontra en simpel udskiftning af et HEPA-filter.

Læs også: Mobil Aircondition Test: Bedst i Test