Affugter Test: Bedst i Test 2023

Illustrationsbillede for affugter

Indeholder annoncørlinks

En affugter er et perfekt værktøj til at undgå uønsket fugt og råd i hjemmet. Affugterne bruges ofte i rum, hvor tøj tørres eller eventuelt i en fugtig kælder. Mange mennesker har også glæde af en affugter i de varme og fugtige sommermåneder.

Hvilken affugter har vi kåret som bedst i test?

Test af Affugtere – Bedst i Test 2023

  1. BEDST I TEST - Eeese Adam
  2. Woods SW22FW
  3. BEDSTE BUDGETVALG - Eeese Emil 10L
  4. Woods AD30 Hybrid
  5. Woods MRD-10

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Eeese Adam

BEDST I TEST - Eeese Adam

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Eeese Adam

Eeese Adam kommer med et klassisk og stilrent design og kan potentielt dække store områder. Hvordan tager affugteren sig ud i vores test?

Godt dækningsområde

Eeese Adam er uden tvivl en af de mere kraftfulde affugtere, der findes på markedet. Den gode cirkulation på 145 m³/t giver affugteren et samlet dækningsareal på hele 100 m². Samtidig er affugtningskapaciteten på hele 20 liter pr. døgn.

I praksis betyder det, at Eeese Adam er velegnet til hele lejligheden, en stor stue, fitnessrummet og lignende. Al den fugt, der fjernes fra luften, ender i den integrerede vandtank, som har en kapacitet på 5 liter.

Hvis det ønskes, kan affugteren også fungere helt uden vandtanken. Her er der lagt op til løbende dræning. For at opnå dette skal du blot tilslutte en lille slange til affugteren og lægge den anden ende af den lige ned mod afløbet. Vandet ledes herefter direkte væk fra affugteren, og det er ikke nødvendigt at tømme vandbeholderen.

Indbygget WiFi og nem betjening

Eeese Adam er en af de få affugtere, der kommer med indbygget WiFi. Affugteren kan nemt styres direkte fra mobilen ved hjælp af Tuya-appen. Appen er brugervenlig, og WiFi-opsætningen giver dig også mulighed for at styre Eeese Adam via Google Assistant.

Hvis du ikke ønsker at bruge mobilappen, får du naturligvis fuld kontrol over affugteren via det praktiske kontrolpanel. Her finder du et simpelt LCD-display, der til enhver tid viser den aktuelle luftfugtighed. Via genvejstaster kan du også justere blæserhastigheden mellem 2 forskellige niveauer, aktivere timerfunktionen eller tørretilstand for tøj eller eventuelt aktivere børnesikringen.

Vi på redaktionen sætter også stor pris på, at Eeese Adam er udstyret med praktiske transporthjul. Hjulene kan drejes 360 grader, og det vil derfor være meget nemt at placere affugteren præcis, hvor du ønsker det.

Rimeligt energiforbrug

På trods af at Eeese Adam er en kraftig affugter, giver energiforbruget stadig mening. Ved højeste effektniveau er strømforbruget 255 W. I praksis betyder det, at Eeese Adam er placeret i energiklasse A 2.61.

Samtidig vil autotilstand og timerfunktion yderligere reducere strømforbruget. Med auto-tilstand slået til slukker Eeese Adam automatisk, når den ønskede luftfugtighed er nået, og timerfunktionen giver dig mulighed for at tænde eller slukke for affugteren efter et bestemt tidsrum. Enkelt og brugervenligt!

Overraskende lavt støjniveau

Ved højeste effektniveau har Eeese Adam et støjniveau på 44 dB, mens du ved det laveste støjniveau får cirka 42 dB. Selvom der er mere støjsvage modeller på markedet (såsom Eeese Emil), er vi stadig tilfredse med støjniveauet på denne model.

Til sammenligning udsender et normalt køleskab cirka 40 dB. I praksis vil Eeese Adam larme lidt mere end et køleskab der virker. Det er ikke så galt!

Opsummeret

Eeese Adam er en kraftig affugter, der kan dække et areal på op til 100 m². Med indbygget WiFi og et praktisk kontrolpanel er enheden nem at administrere, og energiforbruget er tilfredsstillende lavt!

Fordele

  • Godt dækningsområde.
  • Indbygget WiFi.
  • 360 graders transporthjul.
  • Rimeligt energiforbrug.
  • Relativt lavt støjniveau.
  • Indstilling til tørring af tøj.
  • Auto-tilstand.
  • Timerfunktion.

Ulemper

  • Vandtanken kunne have været lidt større.

2. Woods SW22FW

Woods SW22FW

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Woods SW22FW

Woods SW22FW er en kraftig affugter, der kommer med rigtig god kapacitet på vandtanken. Hvilken score får Woods SW22FW i vores affugtertest?

Dækningsområde og vandtank

Hvis du leder efter en kraftfuld og pålidelig affugter, er Woods SW22FW et godt valg. Denne model har et maksimalt dækningsareal på 100 m². Kombineret med en maksimal cirkulationseffekt på 342 m³/t gør SW22FW et godt stykke arbejde med at fjerne uønsket fugt fra luften.

I forhold til konkurrenterne har Woods SW22FW også en betydeligt større vandtank. Vandtanken rummer hele 10,4 liter. Tilsvarende er affugtningskapaciteten 13,5 liter per døgn. Der er med andre ord ingen grund til at tømme vandtanken mange gange i løbet af dagen.

Samtidig sætter vi på redaktionen pris på, at du kan justere effektniveauet mellem 2 forskellige indstillinger.

Støjniveau

I forhold til de andre affugtere på markedet har Woods SW22FW ganske enkelt et lidt højt støjniveau. Når affugteren kører for fuld kapacitet, kan du forvente et støjniveau på omkring 56 dB, hvilket strengt taget er en hel del højere end flere af konkurrenterne.

Ved lavere effektniveauer giver støjniveauet dog mening. Ved den laveste effekt udsender affugteren kun omkring 37 dB.

Anti-mug filter

Woods SW22FW markedsføres som en luftaffugter, der er velegnet til våde og fugtige kældre. Woods har i den sammenhæng valgt at udstyre affugteren med et indbygget anti-mugfilter.

SMF anti-mugfilteret vil fange både skimmelsporer, støv og andre uønskede partikler fra luften. I praksis betyder det, at omgivelserne er mindre udsat for skimmelsvamp og råd, og affugteren er derfor også velegnet til badeværelser og rum, der bruges til at tørre tøj.

Design og konstruktion

Ser man på selve konstruktionen, er Woods SW22FW en forholdsvis stor affugter. Dette var også forventet, da enheden er så kraftfuld, som den er. Samtidig er vægten på hele 18,5 kg.

På plussiden sætter vi pris på, at Woods har gjort affugteren nem at flytte. På undersiden af enheden finder du 4 hjul, der alle kan drejes 360 grader. Det er med andre ord nemt at placere affugteren præcis, hvor du ønsker den.

Selve designet er stadig ikke særlig spændende. Affugtere er nok ikke et af de mest interessante produkter, og det skinner simpelthen lidt igennem, når man ser på designet af Woods SW22FW. Med andre ord er det lidt kedeligt!

Brugervenlighed

På trods af at Woods SW22FW er en rigtig god affugter, kommer den stadig til kort på nogle punkter. Vi på redaktionen savner simpelthen et par funktioner på kontrolpanelet.

Fair nok. Drejeknapperne til det ønskede luftfugtighed og hastighedsniveau er meget nemme at forstå, og der er ikke meget du skal gøre for at komme i gang med affugteren. Den store ulempe er dog, at du ikke får overblik over, hvilket fugtniveau der er i luften. Panelet mangler simpelthen et display, og luftfugtighedsniveau drejeknappen siger ikke noget om, hvilken luftfugtighed du egentlig har valgt.

Opsummeret

Woods SW22FW er en kraftig luftaffugter, der egner sig godt til en fugtig kælder. Effekten er god, men vi savner stadig et display, der viser den aktuelle luftfugtighed.

Fordele

  • Godt dækningsområde.
  • Stor vandtank.
  • God affugtningskapacitet.
  • God cirkulationseffekt.
  • Transporthjul.
  • Anti-mugfilter.

Ulemper

  • Lidt højt støjniveau.
  • Mangler display på kontrolpanelet.

3. Eeese Emil 10L

BEDSTE BUDGETVALG - Eeese Emil 10L

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Eeese Emil 10L

Eeese Emil 10L er en kompakt og meget støjsvag affugter, der kommer med mange smarte funktioner. Hvordan tager den sig ud i vores affugtertest?

Dækningsområde

Noget af det første vi lægger mærke til ved affugteren Emil 10L er selve dækningsområdet. Dette er en af de vigtigste faktorer, du bør tage i betragtning, når du køber en affugter.

Eeese Emil 10L er specielt tilpasset dig, der ønsker at reducere luftfugtigheden i mindre lejligheder eller stuer. Det maksimale dækningsareal er 40 m², og til denne pris er dette absolut tilfredsstillende.

Ifølge specifikationerne ses det, at Eeese Emil 10L har en affugtningskapacitet på 10 liter pr. døgn. I praksis betyder det, at affugteren formår at fjerne hele 10 liter fugt fra luften inden for 24 timer. Det betyder, at Emil 10L scorer godt på ydeevne i vores affugtertest, og vi sætter også pris på, at det er nemt at vælge mellem de forskellige fugtighedsindstillinger.

Ydermere ses det, at den indbyggede vandtank rummer i alt 2,6 liter. På normale dage er det mere end tilstrækkeligt, men på de mest fugtige dage skal du stadig regne med at tømme vandbeholderen et par gange i løbet af dagen.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Eeese Emil 10L leveres med understøttelse af løbende dræning. Her kan du tilslutte en slange fra affugteren direkte til afløbet, så du i praksis ikke skal tømme vandbeholderen, mens affugteren arbejder. Perfekt til placering i en fugtig kælder eller garage!

Kompakt design

Eeese Emil 10L er som nævnt specielt udviklet til mindre lejligheder og værelser med en størrelse på op til 40 m². Dette afspejles også i det kompakte design, og sammenlignet med mange andre affugtere fylder Eeese Emil 10L ikke meget.

Med en bredde på kun 30 centimeter, kombineret med en højde på 46,3 centimeter, vil Eeese Emil 10Lvære nem at placere – lige hvor du vil. Egenvægten er heller ikke særlig høj. Med sine 11,3 kg burde den være nem at flytte for de fleste af os, og de praktiske håndtag vil gøre det nemt at løfte affugteren.

Rimeligt støjniveau og lavt energiforbrug

Eeese Emil 10L har fået meget ros for sit lave støjniveau. Ved højeste effektniveau udsender affugteren i alt 38 dB, hvilket i praksis kan sammenlignes med lydniveauet, der kommer fra et køleskab.

Desuden er energiforbruget også meget fornuftigt. Effekten er på 155 W, og Emil 10L ender derfor i energiklasse A 2.61. Samtidig vil den praktiske timerfunktion forhindre affugteren i hele tiden at være tændt, og ved hjælp af auto-indstillingen stopper Emil 10L automatisk, når den ønskede luftfugtighed er nået.

Smarte funktioner og nem betjening

På toppen af affugteren finder du et praktisk betjeningspanel. Via dette panel kan du indstille den ønskede luftfugtighed, vælge mellem 2 forskellige hastighedsindstillinger, aktivere timerfunktionen og aktivere tilstanden til tørring af tøj. LCD-displayet giver også nyttige oplysninger om den aktuelle luftfugtighed.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Emil 10L er udstyret med en praktisk autofunktion. Dette vil automatisk stoppe affugteren, når den ønskede luftfugtighed er nået, og starte den igen, når luftfugtigheden bliver for høj. Simpelt og nemt!

Opsummeret

Eeese Emil 10L er en kompakt og lethåndterlig affugter. Affugteren er velegnet til rum på op til 40 m² og er blevet rost for sit lave støjniveau!

Fordele

  • Kompakt størrelse.
  • Nem at håndtere.
  • Lavt støjniveau.
  • Praktisk autotilstand.
  • Timerfunktion.
  • Nem betjening.
  • Funktion til tørring af tøj.

Ulemper

  • Ikke egnet til store rum.
  • Vandtanken kunne have været lidt større.

4. Woods AD30 Hybrid

Woods AD30 Hybrid

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Woods AD30 Hybrid

Woods AD30 Hybrid er en kraftig affugter og er specielt designet til dig, der skal dække relativt store arealer.

Godt dækningsområde

Woods AD30 Hybrid er en kraftig affugter, der leveres med en cirkulationseffekt på hele 230 m³/t. Det giver i praksis et dækningsareal på hele 120 m², og AD30 Hybrid er derfor velegnet til dig, der ønsker at bruge affugteren i et stort rum.

Den indbyggede vandtank har en kapacitet på 4 liter. I og med at affugtningskapaciteten er på hele 24 liter om dagen, så vi gerne, at vandtanken var lidt større. Her skal man blot regne med at tømme vandbeholderen relativt ofte med mindre man tilslutter en separat slange til løbende dræning.

Selve affugtningskapaciteten er ikke desto mindre imponerende god. Her har du ganske enkelt en affugter, der kan klare både badeværelser, stuer, tørrerum, kældre, træningsrum og lignende!

Mange hastighedsindstillinger

Vi på redaktionen sætter pris på, at Woods har gjort det muligt nemt at finjustere effektniveauet på AD30 Hybrid. Her kan du vælge mellem 4 forskellige hastighedsindstillinger, som gør det nemt at tilpasse effekten til det rum, den befinder sig i.

Uanset hvilken hastighed du har valgt, stopper AD30 Hybrid automatisk, når den ønskede luftfugtighed er nået. Det kan vi godt lide!

Kontrolpanel

På oversiden af affugteren finder du et enkelt og brugervenligt betjeningspanel. Via panelet kan du hurtigt skifte mellem de forskellige hastighedsniveauer, og du kan også aktivere en separat funktion til tørring af tøj.

Panelet er naturligvis også udstyret med et lille LCD-display. Dette display viser den aktuelle luftfugtighed, så du altid har kontrol over, hvor fugtigt der er i rummet.

Som en af de få affugtere kommer Woods AD30 Hybrid også med støtte til effektiv luftrensning. Den indbyggede luftkvalitetsindikator vil automatisk analysere partikel- og fugtighedsniveauet i luften, og HEPA-filteret hjælper med at reducere uønskede partikler i luften.

Via betjeningspanelet kan du også aktivere en separat timerfunktion, så affugteren automatisk stopper eller starter på det angivne tidspunkt.

Støjniveau

På trods af at Woods AD30 Hybrid er en kraftig affugter, er støjniveauet stadig ikke særligt højt. Støjniveauet vurderes til at være cirka 46 dB. Dette er ikke så lavt som hos nogle af konkurrenterne fra Eeese, men stadig godt nok til at bestå denne test.

Opsummeret

Woods AD30 Hybrid er en meget kraftig affugter, der passer godt i store rum. Affugtningskapaciteten er på hele 25 liter i døgnet, og med 4 hastighedsindstillinger er det nemt at tilpasse affugteren til omgivelserne.

Fordele

  • 4 hastighedsindstillinger.
  • Dækker et stort område.
  • God cirkulationseffekt.
  • Luftkvalitetsindikator.
  • Timerfunktion.
  • Mulighed for løbende dræning.

Ulemper

  • Støjniveauet kunne have været endnu lavere.
  • Vi savner en lidt større vandtank.
  • Relativ høj pris.

5. Woods MRD-10

Woods MRD-10

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Woods MRD-10

Woods MRD-10 minder på mange måder om budgetmodellen Emil 10L fra Eeese. Hvordan tager Woods MRD-10 sig ud i vores affugtertest?

Dækningsområde

Woods MRD-10 er designet til og kan håndtere rum med en størrelse på op til 40 m². Luftcirkulationen ved højeste effektniveau er 100 m³/t og er næsten nøjagtig den samme som hos en af hovedkonkurrenterne, Emil 10L.

Emil 10L har en marginalt bedre cirkulationseffekt, men til gengæld annoncerer Woods, at MRD-10 har en affugtningskapacitet på 14 liter pr. døgn. Dette er altså noget bedre end Emil 10L, der klarer 10 liter pr. døgn.

Ydermere har Woods MRD-10 en vandtank på 2,7 liter. Det er tilstrækkeligt, men vi ville gerne se, at vandtanken var lidt større.

På plussiden er MRD-10 udstyret med et setup til kontinuerlig dræning. Her kan du nemt tilslutte en lille slange, der lægges lige ned til afløbet!

Mange forskellige hastighedsindstillinger

Hvis du ser på forskellige hastighedsindstillinger, er Woods MRD-10 en af de bedre affugtere på markedet. Her får du mulighed for at variere mellem 4 forskellige effekttrin, og det er derfor nemt at justere, hvor hårdt affugteren skal arbejde.

Sammenlignet med andre affugtere på markedet klarer MRD-10 sig faktisk særligt godt på dette punkt. De fleste affugtere har typisk kun 2-3 hastighedsniveauer, så her er MRD-10 helt klart i topklassen.

Støjniveau

Støjniveauet på Woods MRD-10 er rimeligt nok. Ved den højeste effekt kan man forvente et støjniveau på cirka 48 dB. MRD-10 er således ikke så støjsvag som topmodellerne fra Eeese, men støjniveauet er stadig lavt nok til at have enheden placeret i stuen.

Energiforbrug

Ved en lufttemperatur på 20 grader og cirka 70 % luftfugtighed har Woods MRD-10 et energiforbrug på cirka 340 W/t. Efter vores mening kunne energiforbruget have været endnu lavere. Hvis lavt energiforbrug er en prioritet for dig, anbefaler vi, at du tager et kig på Eeese Emil 10L.

Kontrolpanel

På toppen af affugteren finder du et enkelt og overskueligt betjeningspanel. Her vælges det ønskede effektniveau og den ønskede luftfugtighed, samtidig med at du nemt kan aktivere timerfunktionen.

Vi på redaktionen savner stadig et display på kontrolpanelet. Den aktuelle luftfugtighed indikeres ved, at en diode lyser på panelet, hvor luftfugtigheden indstilles i 10%-intervaller. Du får altså ikke helt præcis information om, hvor fugtig luften er.

Opsummeret

Woods MRD-10 er en billig og effektiv affugter. Modellen er udstyret med mange hastighedsniveauer og kommer med støtte til kontinuerlig dræning!

Fordele

  • Mange hastighedsniveauer.
  • Velegnet til mindre værelser og lejligheder.
  • Kompakt størrelse.
  • Støtte til kontinuerlig dræning.
  • God affugtningskapacitet.
  • Timerfunktion.

Ulemper

  • Støjniveauet kunne have været endnu lavere.
  • Mangler et LCD-display på kontrolpanelet.
  • Lidt højere energiforbrug end nogle af konkurrenterne.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken affugter er bedst i test?

I vores affugter test har vi kåret Eeese Adam til testens bedste.

Eeese Adam kan potentielt dække et areal på op til 100 m². Med indbygget WiFi og et praktisk kontrolpanel er affugteren nem at styre, og energiforbruget er tilfredsstillende lavt!

down-arrow Hvorfor bruge en affugter?

En affugter kan på mange måder ses som det stik modsatte af en almindelig luftfugter.

Affugterens opgave er at fjerne uønsket fugt fra luften og fungerer typisk bedst, hvis luftfugtigheden er på over 40 – 60%.

Som udgangspunkt kan du bruge en affugter i ethvert rum i huset. Ikke desto mindre skal man naturligvis kun placere affugteren, hvor der rent faktisk er brug for den.

Mange bruger fx en affugter i rum, hvor tøjet tørres for at mindske fugtaftrykket i rummet. Affugtere er også perfekte til fugtige kældre og kan være et godt redskab mod råd og skimmelsvamp.

Ellers kan mange have glæde af en affugter hele sommeren, da den danske sommer plejer at være både varm og fugtig. Dette mærkes også på luftkvaliteten indendørs!

down-arrow Hvad er vigtigt, når jeg køber en affugter?

Inden du skal ud og købe en affugter, er der nogle punkter, som er særligt vigtige at overveje. Det er også de punkter, vi hovedsageligt har taget højde for i denne test.

  • Størrelse på vandtanken. Den fugt, der suges ud af luften, vil blive opsamlet i en separat vandtank på affugteren. Denne vandtank skal have en vis kapacitet, så du ikke skal tømme tanken i tide og utide.
  • Dækningsområde. Det siger noget om, hvor store arealer affugteren kan dække. Et enkelt og ligetil mål for, hvor stort det rum, som affugteren skal stå i, kan være.
  • Energiforbrug. Dette skal selvfølgelig være så lavt som muligt. Langt de fleste elektriske produkter er opdelt i energiklasser. Energiklasse A og opefter er bedst.
  • Affugtningskapacitet. Det siger noget om, hvor meget fugt affugteren formår at suge ud af luften på én dag.
  • Støjniveau. Støjniveauet skal naturligvis holdes på et minimum. Ofte skal affugteren bruges i et rum, hvor du opholder dig, og så er det et stort plus, hvis den er stille.
  • Forbindelsesmuligheder. De mest avancerede modeller kommer med understøttelse af forbindelse via WiFi. Det er et stort plus, da du nemt kan styre affugteren direkte fra mobiltelefonen.
  • Indbygget hygrometer. Et hygrometer måler luftfugtigheden i rummet. Derfor er det mere eller mindre en nødvendighed, at affugteren er udstyret med et indbygget hygrometer.

down-arrow Hvilken type affugter bør jeg bruge?

Hvilken type affugter du bør bruge afhænger i høj grad af temperaturen i det rum, den skal stå.

Generelt skelnes der mellem 3 forskellige typer affugtere.

  • Affugtere med kompressor. Dette er den mest almindelige type affugter. Betjeningen er den samme som for kompressorerne placeret i varmepumper, køleskabe og lignende. Virker ved, at den varme og fugtige luft rammer en kold overflade inde i affugteren. Fugten vil herefter blive kondenseret til vand og ledes ned til vandtanken. Bedst egnet til temperaturer omkring 5 – 30 ° C.
  • Affugtere med tørrerotor. Disse affugtere bruger ikke en kompressor. Inde i affugteren finder du en rotor med mange små huller, og et specielt materiale kaldet Silika Gel. Dette materiale optager fugten fra luften, inden den tørre luft igen blæses ud i rummet. Bedst egnet til temperaturer omkring 0 – 30 ° C.
  • Affugtere med sorption. Affugtere med sorption minder på mange måder om dem med tørrerotor. Forskellen er, at den tørre luft blæses ud i det fri og ikke tilbage ud i rummet. Disse kræver fast montering på en væg med et afløbsrør og indgår derfor ikke i denne test. Bedst egnet til temperaturer omkring -20 – 30 ° C.

down-arrow Hvor bør affugteren placeres?

Affugteren bør placeres i et rum, hvor luftfugtigheden er høj. Der er ikke noget i vejen med at bruge affugteren i et rum, du opholder dig i, og affugterne er særligt gode at have i de varme og fugtige sommermåneder.

For at undgå fugt og råd anbefales det ofte at bruge en affugter i rum, hvor tøjet tørres. Mange mennesker placerer også en affugter i deres fugtige kælder, og mange placerer dem faktisk også i garagen.

down-arrow Hvordan ved jeg, hvad luftfugtigheden er i rummet?

For at vide, hvor høj eller lav luftfugtigheden er i rummet, skal du bruge et hygrometer. Dette er en speciel enhed, der kan måle luftfugtigheden i den omgivende luft.

De fleste affugtere er heldigvis udstyret med et indbygget hygrometer, så affugteren kan justere effekten efter den ønskede luftfugtighed.

Læs også: Test af luftrensere!