Robotstøvsuger Test 2023: De bedste robotstøvsugere

Indeholder annoncørlinks

Robotstøvsugere. Kan det blive nemmere? Vi har kåret de bedste robotstøvsugere på markedet. Læs med i vores test!

Robotstøvsugere er blevet mere og mere populære de seneste år.

I vores test af robotstøvsugere har vi kåret, hvad vi mener er de bedste robotstøvsugere på markedet. Flere af robotstøvsugerne kommer også med vask.

Nederst i artiklen finder du også svar på ofte stillede spørgsmål og alt, hvad du måske undrer dig over om robotstøvsugere. Læs med i vores test!

Test af robotstøvsugere: Bedst i test 2023

  1. BEDST I TEST - Neatsvor X520
  2. BEDSTE PREMIUMVALG - Neatsvor X650 Pro
  3. Xiaomi Roborock S7 MaxV
  4. BEDSTE BUDGETVALG - Neatsvor X500
  5. Xiaomi Roborock S5 Max
  6. iRobot Roomba S9
  7. iRobot Roomba i7
  8. Neato Botvac D7 Connected

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Neatsvor X520

BEDST I TEST - Neatsvor X520

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X520
Sugekraft: 6000 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Ja Beholderkapacitet: 0,6 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Lydniveau: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 9,8 cm

Leder du efter en rå og kraftfuld robotstøvsuger? Så er Neatsvor X520 et rigtig godt alternativ.

Moppefunktion

Det første, vi bemærker, er, hvor komplet denne robotstøvsuger fremstår. Neatsvor X520 kommer med indbygget vandtank og moppe, og tanken har en kapacitet på hele 350 milliliter.
Det giver i praksis et rigtig godt resultat, og du behøver ikke at skifte vand under rengøringen.

Hvis det ønskes, kan du selvfølgelig slå vaskefunktionen til og fra. Hvis du slukker den, vil Neatsvor X520 fungere som en almindelig robotstøvsuger.

Den indbyggede vaskefunktion er ikke den eneste positive faktor ved Neatsvor X520. Her får du ganske enkelt en rigtig kraftfuld støvsuger, spækket med praktiske funktioner.

God sugekraft

Den kraftige elmotor giver en sugeevne på hele 6.000 PA, og den formår derfor at få det meste af snavset og skidtet op fra gulvet. Men hvad med batterilevetiden?

På trods af den kraftige motor er batterilevetiden faktisk ganske god.
Med et fuldt opladet batteri får du en driftstid på 120 – 180 minutter, og støvsugeren vender naturligt tilbage til ladestationen, så snart rengøringen er færdig.

Den indbyggede støvbeholder har også god kapacitet. Med sine 0,6 liter holder den et godt stykke over gennemsnittet for robotstøvsugere, og vi sætter pris på, at den er nem at tømme via dens skuffe.

Praktiske smartfunktioner

Rent fysisk er Neatsvor X520 en sikker vinder, og funktionsniveauet er ikke noget at kimse af.

Robotstøvsugeren kan styres via en overskuelig mobilapp, hvor du til enhver tid kan følge navigationskortet for at se, hvor meget arbejde der er tilbage.

Neatsvor X520 er også Smart Home-kompatibel. Du kan nemt tilslutte støvsugeren til enten Google Assistant eller Amazon Alexa for at bruge stemmestyring!

Vi på redaktionen sætter også stor pris på den indbyggede trappesensor.
I praksis betyder det, at støvsugeren stopper lige før trinene begynder og samler alt støvet nede ved listerne. Det er praktisk!

På den anden side savner vi muligheden for at oprette vores egne No-Go zoner, hvor man typisk kan give støvsugeren instruktioner om, at den skal holde sig væk fra bestemte områder i rummene.

Konklusion

Neatsvor X520 er en kraftig og funktionel robotstøvsuger med indbygget vaskefunktion. Batterilevetiden er god, og den understøtter rengøring i flere rum og på flere etager!

Fordele

  • God sugeevne.
  • Indbygget vask og moppe.
  • Stor støvbeholder.
  • Lavt støjniveau.
  • Trappesensor.
  • Smarthome-kompatibel.
  • Understøtter flere rum og etager.
  • God batterilevetid.

Ulemper

  • Manglende No-Go-zoner.

2. Neatsvor X650 Pro

BEDSTE PREMIUMVALG - Neatsvor X650 Pro

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X600 Pro
Sugekraft: 6000 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Ja Beholderkapacitet: 0,6 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Lydniveau: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 9,8 cm

Neatsvor X650 Pro er en opgradering af de populære forgængere, X520 og X500.

No-Go-zoner

Den store forskel er, at X650 Pro kan sættes op med praktiske No-Go-zoner, samtidig med at den kan klatre højere over dørtrin end sine forgængere.

No-go-zonerne er perfekte, når du vil indstille robotstøvsugeren til at holde sig væk fra bestemte områder i de rum, den skal gøre rent.

Fordelen ved No-Go-zonerne kan særligt ses ved brug af vaskefunktionen.
Har du fx et tæppe i stuen, kan du bede X650 Pro om at holde sig fra dette, når du bruger vaskefunktionen. Enkelt og brugervenligt!

Moppefunktion

Ligesom sine forgængere kommer Neatsvor X650 Pro også med indbygget vandtank og moppe.
Dermed kan du nemt bede robotstøvsugeren om at vaske gulvet samtidig med, at den støvsuger.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Neatsvor har valgt at udstyre X650 Pro med samme størrelse vandtank som de øvrige modeller.
Vandbeholderen kan rumme hele 350 milliliter, så du ikke skal bekymre dig om at skulle fylde mere vand på midt under rengøringen.

Ud over dette finder du de samme imponerende specifikationer på X650 Pro som hos dens forgængere.
Sugeevnen er på helt op til 6.000 PA, og robotstøvsugeren vil derfor gøre et rigtig godt stykke arbejde med at fjerne støv og snavs fra gulvet.

God sugekraft

Som næsten alle andre robotstøvsugere kommer X650 Pro også med en støvbeholder.
Denne beholder rummer hele 0,6 liter og har derfor langt bedre kapacitet end de fleste af konkurrenterne på markedet.

Batterilevetiden er også mere end tilstrækkelig.
Med et fuldt opladet batteri holder Neatsvor X650 Pro i hele 120 – 180 minutter. Dette er perfekt til dig, der skal rense relativt store arealer.

Appstyring

Som de øvrige modeller i Neatsvor X-serien kan X650 Pro også styres fra mobiltelefonen. Via appen kan du nemt følge navigationskortet og samtidig få nyttige statusopdateringer om robotstøvsugeren.
I virkeligheden skal du faktisk styre støvsugeren fra telefonen, da der ikke medfølger en separat fjernbetjening til enheden.

Derudover kan du også integrere X650 Pro med et eksisterende Smart Home-system. Støvsugeren understøtter stemmestyring via både Google Home og Amazon Alexa!

Sammenfattende

Neatsvor X650 Pro kommer med en lang række nyttige funktioner. No-Go-zonerne er meget praktiske, og klatrehøjden er endnu højere end dens forgængere!

Fordele

  • God sugeevne.
  • No-Go zoner.
  • God klatrehøjde.
  • Indbygget vask og moppe.
  • Stor støvbeholder.
  • Trappesensor.
  • Smarthome-kompatibel.
  • Understøtter flere rum og etager.
  • God batterilevetid.

Ulemper

  • Ingen fjernkontrol.

3. Xiaomi Roborock S7 MaxV

Xiaomi Roborock S7 MaxV

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Xiaomi Roborock S6 MaxV
Sugekraft: 5100 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Ja Beholderkapacitet: 0,4 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Lydniveau: 67 dB Størrelse: 48,1 x 39,2 x 14,9 cm

Roborock S7 MaxV har fået rigtig god feedback fra både testere og forbrugere og er på kort tid blevet en kundefavorit.

En kraftig robotstøvsuger

S7 MaxV er en solid opgradering i forhold til de populære forgængere, S5 og S6.

Den største og mest omtalte opgradering er nok det avancerede og anvendelige dobbeltkamera foran støvsugeren. I praksis får disse kameraer støvsugeren til at registrere genstande foran den, så den kan køre udenom eller væk.

Både kunder og testere er generelt tilfredse med denne funktion, og i praksis fungerer den ganske godt. Langt fra 100%, men stadig langt bedre end de andre modeller på markedet. Her har konkurrenterne simpelthen noget at lære af Xiaomi!

Moppefunktion

Ydermere er Roborock S7 MaxV udstyret med et indbygget moppefunktion.

Vandtanken har en kapacitet på 200 milliliter og kan derfor dække relativt store arealer. Sammenligner man med de bedste modeller fra Neatsvor, er vandtanken en smule mindre, men det gør den bestemt ikke lille.

Der gives også meget ros for, at sugeeffekten er rigtig god. Roborock S7 MaxV får simpelthen det meste ud af sine fuktioner. I praksis ender du med et godt rengøringsresultat. Især på hårde overflader!

På bløde overflader kan støvsugeren stadig forbedre sig, og her er der flere konkurrenter, der gør det lidt bedre.

Gode funktioner i appen

Vi på redaktionen sætter også pris på, at man via appen kan dele boligen op i forskellige rum. Dette giver også mulighed for at støvsuge på flere etager, hvilket er noget mange andre modeller på markedet mangler.

Appen opleves desuden som brugervenlig, og det er nemt at få overblik over den aktuelle status, batteriniveau og lignende.

I appen kan du endda vælge, hvilken styrke du vil støvsuge med i de forskellige rum og samtidig angive No-Mop zoner.

Hvis det ønskes, kan du også bruge stemmestyring, og Roborock S7 MaxV understøtter i øjeblikket både Amazon Alexa og Google Assistant.

På den anden side vil vi stadig gerne se frontkameraerne fungere endnu bedre, og flere melder om lidt dårlig ydeevne på bløde overflader.

Sammenfattende

Xiaomi Roborock S7 MaxV er en kraftfuld og avanceret robotstøvsuger. Batterilevetiden er god, og appen er meget funktionsrig!

Fordele

  • Dobbelt frontkamera.
  • God navigation.
  • Godt rengøringsresultat.
  • Moppefunktion.
  • Stemmekontrol.
  • God batterilevetid.
  • Flere rum og etager.

Ulemper

  • Relativ lille støvbeholder.
  • Lidt dårlig ydeevne på bløde overflader.
  • Støjniveauet kunne have været lavere.

4. Neatsvor X500

BEDSTE BUDGETVALG - Neatsvor X500

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X500
Sugekraft: 3000 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Ja Beholderkapacitet: 0,6 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 90 - 120 minutter Lydniveau: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 7,5 cm

X500 føjer sig ind i rækken af solide og kraftfulde robotstøvsugere fra Neatsvor.

Batterilevetid & sugekraft

Sammenlignet med topmodellen, X520, har X500 en lidt kortere batterilevetid og svagere sugekraft.

Det betyder ikke, at Neatsvor X500 ikke kan konkurrere med andre robotstøvsugermodeller.

Sugekraften måler hele 3000 PA og overgår derfor de fleste af konkurrenterne på markedet. I betragtning af det lave prisniveau kan man faktisk komme til at lede længe, før man finder en kraftigere robotstøvsuger end Neatsvor X500.

Batterilevetiden er også tilstrækkelig. Med et 2500 mAh batteri sikres en driftstid på 90 – 120 minutter, hvilket faktisk er bedre end det man ser hos flere af modellerne fra eksempelvis Xiaomi.

Neatsvor X500 vender naturligvis tilbage til ladestationen, når der er behov for det, og du kan til enhver tid følge positionen via den tilhørende Neatsvor-app.

Brugervenlig mobilapp

I appen kan du også definere rengøringsintervallerne, ændre tilstanden, se batteriniveau og lignende.

Vi på redaktionen sætter også stor pris på, at Neatsvor X500 er Smart Home-kompatibel. Enheden kan stemmestyres via enten Google Assistant eller Amazon Alexa!

Moppefunktion

Hvis det ønskes, kan du også instruere Neatsvor X500 til at vaske dit gulv.

Vådmoppefunktionen sikrer et godt rengøringsresultat, og vandtanken rummer hele 350 milliliter.

Udover dette har støvbeholderen også god kapacitet. Den rummer i alt 0,6 liter, og beholderen har derfor samme rummelige størrelse som sin storebror X520.

Støjniveau

Støjniveauet har vi ikke noget at udsætte på.

Med kun 55dB kan du føle dig sikker på, at du nemt kan se tv, mens støvsugeren kører derhjemme!

Sammenfattende

Neatsvor X500 er et meget fornuftigt budgetvalg. Sugeevnen er god, og vådmoppefunktionen sikrer et godt resultat!

Fordele

  • God sugeevne.
  • Trappesensor.
  • Understøtter flere rum.
  • Vaskefunktion.
  • Lavt støjniveau.
  • Stor støvbeholder.
  • Stemmekontrol.

Ulemper

  • Lidt kort driftstid.

5. Xiaomi Roborock S5 Max

Xiaomi Roborock S5 Max

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Xiaomi Roborock S5 Max
Sugekraft: 2000 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Ja Beholderkapacitet: 0,46 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant Batteritid: 120 - 180 minutter Lydniveau: 60 dB Størrelse: 35,3 x 35,3 x 9,64 cm

Roborock S5 Max er et godt valg til dig, der ønsker en funktionel og pålidelig robotstøvsuger.

Forbedret navigation

S5 Max er en opgradering af sin forgænger og kommer med en ny og forbedret navigationsevne. Det fører i praksis til en hurtigere rengøring, samtidig med at den klarer sig langt bedre i snævre passager end forgængeren.

Den nye navigationsevne, kombineret med en batterilevetid på 120 – 180 minutter, gør det muligt for Roborock S5 Max at dække et stort område på en enkelt rengøring.

Sugekraft

I forhold til forgængeren er sugekraften også blevet opgraderet (2.000 PA).

Dette er ikke helt på højde med de bedste modeller fra Neatsvor, men S5 Max får alligevel ros af både forbrugere og testere for at efterlade et rigtig godt resultat.

Moppefunktion

Som nogle af de andre premium-modeller på markedet kommer Roborock S5 Max også med en moppefunktion. Vandbeholderen rummer 290 milliliter og er dermed mere end dobbelt så stor som sin forgænger.

I praksis betyder det, at du kan dække et areal på omkring 200 m² med en fuld vandtank. Ikke dårligt!

Støvbeholder

Selve støvbeholderen har en kapacitet på 0,46 liter, og flere har meldt ud, at den er nem at tømme.

Kapaciteten er så absolut god nok. Det kan stadig ses, at Roborock ikke helt er i stand til at konkurrere med topmodellerne fra Neatsvor, som har en støvbeholderkapacitet på omkring 0,6 liter.

Funktionelt har vi ikke noget at klage over ved Roborock S5 Max. Her får du både trinsensor, automatisk opladning, tømmeindikator, mulighed for rengøring i flere rum og stemmestyring.

Mobilapp

Via mobilappen kan du til enhver tid følge navigationskortet for at se, hvor meget arbejde støvsugeren har tilbage.

I My Home-appen kan du også opsætte dine egne rengøringsplaner og samtidig indstille No-Mop zoner. Disse sikrer, at vådmoppen trækkes ind igen, når støvsugeren bevæger sig hen over tæpper og lignende.

På den anden side ville vi stadig gerne se, at lydniveauet var endnu lidt lavere, samtidig med at den kunne have haft endnu bedre sugeevne.

Sammenfattende

Roborock S5 Max er en funktionsrig robotstøvsuger til en rimelig pris. Via appen kan du indstille en lang række indstillinger, og vi sætter især pris på No-Mop zonerne!

Fordele

  • Meget tilfredse kunder.
  • God batterilevetid.
  • Appstyring.
  • Stemmekontrol.
  • Kan klare flere rum og etager.
  • No-Mop-zoner.

Ulemper

  • Kunne have haft endnu stærkere sugekraft.
  • Støjniveauet kunne have været endnu lavere.
  • Kunne have haft en lidt større støvbeholder.

6. iRobot Roomba S9

iRobot Roomba S9

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
iRobot Roomba S9
Sugekraft: 2500 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Nej Beholderkapacitet: 0,55 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 minutter Lydniveau: 65 dB Størrelse: 31 x 31 x 9,0 cm

iRobot Roomba S9 er uden tvivl en af de mest komplicerede robotstøvsugere på markedet.

Fleksibel robotstøvsuger

Med en sugeevne på 2500 Pa giver den et godt resultat, og både forbrugere og testere melder, at støvsugeren kan få tungere genstande op fra gulvet.

Det første vi bemærker ved Roomba S9 er formen på selve støvsugeren.

I modsætning til andre modeller er Roomba S9 mere firkantet i formen. Resultatet er, at den er meget bedre til kanter og lister, og samlet set vil den efterlade et rigtig godt resultat.

Dobbelt børstesystem

En af hovedårsagerne til det gode resultat er nok også de dobbelte børster. Med disse blæser Roomba S9 flere af konkurrenterne af banen, og støvsugeren har også fået ros for at klare sig godt selv på blødt underlag.

I forhold til andre modeller fra iRobot skiller Roomba S9 sig også positivt ud, hvis man ser på støvbeholderen. Denne har en kapacitet på 0,55 liter og er dermed en af de største støvbeholdere på markedet.

Mobilapp

Vi på redaktionen tog også et kig på selve appen. Kort sagt sidder vi tilbage med indtrykket af, at den både er brugervenlig og funktionsrig.

Via appen kan du blandt andet opdele huset i flere rum, bestemme rengøringsrækkefølgen, opsætte rengøringsintervaller og meget mere.

Appen understøtter faktisk et layout på op til 10 etager. Det er der strengt taget ingen, der har brug for, men man kan i hvert fald gøre rent over flere etager. Det kan vi godt lide!

Hvis det ønskes, kan du også aktivere stemmestyring. Både Google Assistant og Amazon Alexa understøttes her.

iRobot Roomba S9 er en god robotstøvsuger. Men man skal derimod også betale for kvaliteten!

Højt prisniveau

Dette er faktisk en af de dyreste robotstøvsugere på markedet. Vil du samtidig benytte dig af den selvtømmende funktion, du får med plusversionen, må du regne med at skulle bruge godt og vel 6.000 kroner.

Til så stiv en pris savner vi også en separat vådmoppefunktion, og vi er nærmest overraskede over, at iRobot har valgt at udelade denne. Støjniveauet kunne også have været lidt lavere.

Sammenfattende

iRobot Roomba S9 er en fantastisk robotstøvsuger, der klarer kanter og lister godt. Prisskiltet er stadig lidt højt, og vi savner moppefunktionen.

Fordele

  • D-form.
  • Klarer kanter og lister godt.
  • Kraftig sugekraft.
  • Funktionsrig app.
  • Understøtter 10 etager.
  • God og brugervenlig app.
  • Stemmekontrol.

Ulemper

  • Høj pris.
  • Mangler vaskefunktion.
  • Støjniveauet kunne have været endnu lavere.

7. iRobot Roomba i7

iRobot Roomba i7

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
iRobot Roomba i7
Sugekraft: 1800 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Nej Beholderkapacitet: 0,4 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 75 minutter Lydniveau: 60 dB Størrelse: 35,1 x 35,1 x 9,2 cm

iRobot Roomba i7 er en enkel og brugervenlig robotstøvsuger, som egner sig godt til dig, der ikke skal rengøre meget store arealer. Batteritiden er i alt 75 minutter og er derfor mere end nok til små og mellemstore rum.

Sugekraft

Flere har også rost iRobot Roomba i7 for dens gode sugeevne. Sugeeffekten er rigtigt nok kun på 1.800 PA.

Til gengæld er støvsugeren udstyret med et 3-trins rengøringssystem. Systemet er baseret på både børstning, sugning og ekstra luftgennemstrømning, som sikrer, at det meste af snavs og skidt kommer op af gulvet.

Mobilapp

Som de fleste andre robotstøvsugere kan Roomba i7 også styres via en mobilapp.

I appen kan du tjekke den aktuelle status, planlægge rengøringsrutiner og se, hvor støvsugeren er.

Bruger forholdsvis lang tid på at lave navigationskort

På trods af at Roomba i7 så absolut er en god robotstøvsuger, når den desværre ikke helt til tops.

Robotten bruger forholdsvis lang tid på at lave det digitale navigationskort over hjemmet. Selve indlæringen af navigationsruten tager også lang tid sammenlignet med andre modeller på markedet.

Støvsuger den samme overflade to gange

Flere har også bemærket, at Roomba i7 faktisk ikke får alt støv og snavs op fra gulvet.

Den klarer sig meget bedre, hvis du slår indstillingen til, der indikerer, at den skal støvsuge den samme overflade to gange. På den anden side dræner dette batteriet, og mange rapporterer faktisk, at robotten skal lade op under rengøring.

Støvsugeren er heller ikke særlig god til at komprimere det opsamlede støv. Kombineret med en forholdsvis lille støvbeholder resulterer det i, at beholderen skal tømmes ret ofte.

Sammenfattende

iRobot Roomba i7 er ikke en af de mest intelligente robotstøvsugere på markedet. Til gengæld larmer den ikke meget, og appen er brugervenlig!

Fordele

  • Afgiver ikke meget støj.
  • Brugervenlig app.
  • Stemmekontrol.
  • Understøtter flere rum.

Ulemper

  • Sugekapaciteten kunne have været bedre.
  • Skal tømmes ofte.
  • Der går lidt lang tid, før den lærer rummene at kende.

8. Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Neato Botvac D7 Connected
Sugekraft: 2000 Pa Støvopsamling: Uden pose Moppefunktion: Nej Beholderkapacitet: 0,7 L App-styring: Ja Wifi: Ja Smarthome: Google Assistant Batteritid: 120 minutter Lydniveau: 70 dB Størrelse: 35,3 x 35,3 x 10 cm

Neato er ikke det mest anerkendte mærke her i landet, men med Botvac D7 Connected har de alligevel givet sig til kende.

Sugekraft

Denne robotstøvsuger har en sugeevne på 2000 Pa og klarer sig derfor godt på hårde overflader.

Selve støvbeholderen har en kapacitet på hele 0,7 liter. Dette er faktisk en af de største støvbeholdere, der findes på det private marked!

På trods af at vi sætter pris på størrelsen på beholderen, har den stadig en stor ulempe. Du kan simpelthen ikke se, hvor fyldt den er, og du skal faktisk tjekke dette manuelt.

Du kan sætte en indstilling op i appen, hvor støvsugeren giver dig besked, når den er ved at være fuld.

Batterilevetid

Vi har meget lidt at klage over, når det kommer til den faktiske driftstid.

Med et fuldt opladet batteri kan Neato Botvac D7 Connected rengøre i cirka 120 minutter. Sammenlignet med mange andre modeller på markedet er dette mere end nok, og selve rengøringsresultatet er godt.

Fleksibel

Ligesom premium-modellen iRobot Roomba S9 kommer Botvac D7 Connected også med en praktisk D-form på selve robotten.

Det fører i praksis til, at det bliver bedre i snævre sektioner og nede ved listerne.

Den store ulempe ved Botvac D7 Connected er dog intelligensen. Flere har rapporteret, at den ofte har svært ved at finde vej, og den gør heller ikke et særligt godt stykke arbejde med at generere navigationskortet.

Desværre er lydniveauet også højt. Botvac D7 Connected er faktisk en af de mere højlydte robotstøvsugere på markedet.

Sammenfattende

Neato Botvac D7 Connected klarer sig godt på trange steder og nede ved listerne. God batterilevetid!

Fordele

  • God batterilevetid.
  • Trappesensor.
  • Stor støvbeholder.
  • D-form.

Ulemper

  • Lidt uintelligent.
  • Sætter sig let fast.
  • Højt.
  • Ingen vaskefunktion.

Nyttigt at vide om robotstøvsugere

Wifi

WiFi og appstyring: De fleste robotstøvsugere kan styres via en mobilapp.

Det er vigtigt, at støvsugeren kan tilsluttes WiFi, og at den ikke kun understøtter Bluetooth.

På den måde slipper du for at skulle være i umiddelbar nærhed af støvsugeren, når du starter den eller justerer indstillingerne.

Flere og flere af modellerne leveres nu også med indbygget stemmestyring. Det er et stort plus, hvis den understøtter både Google Assistant og Amazon Alexa!

hus med flere etager

Flere etager: Tiden, hvor robotstøvsugeren kun kunne bruges i ét rum, er forbi.

De nyeste og mest avancerede modeller danner et detaljeret navigationskort over dit hus. Mange af modellerne understøtter desuden detaljeret ruminddeling, hvor du i praksis kan bruge robotstøvsugeren på flere etager.

Den eneste ulempe er selvfølgelig, at du selv skal flytte den mellem etagerne.

Batteri

Batterilevetid: Der er stor forskel mellem de forskellige robotstøvsugere, når man ser på batterilevetiden.

Generelt er batterilevetiden alt fra 60 – 180 minutter.

Batteriets levetid afhænger i høj grad af, hvor kraftigt selve batteriet er. Samtidig bliver batteritiden noget kortere, hvis du kører støvsugeren på fuld kraft.

Hvor lang batterilevetid, du har brug for, afhænger i høj grad af, hvor meget område du planlægger at rengøre med støvsugeren.

Tid

Brugstid: Batteritiden skal naturligvis være lang nok til, at robotstøvsugeren kan nå at gøre hele huset rent, inden den løber tør for batteri.

Du bør derfor overveje dit køb ud fra, hvor stort et hus du har.

Støjniveau

Støjniveau: Hvor meget støjer robotstøvsugeren?

Generelt er robotstøvsugere langt mere støjsvage end almindelige støvsugere.

Det er dog almindeligt, at robotter larmer noget. Dette gælder især, når du kører med fuld kraft.

Husk at du skal kunne se tv og tale, mens robotstøvsugeren kører!

pris

Pris: Får du, hvad du betaler for?

Der er store variationer i prisniveauet mellem de forskellige robotstøvsugere. Ofte har de mest avancerede og funktionsrige modeller et højere prisskilt.

Her er det stadig vigtigt at lave lidt research på egen hånd. Ofte er prisen højere på grund af god batterilevetid og avancerede funktioner i appen.

Det er langt fra sikkert, at du har brug for ekstremt god batterilevetid og de mest avancerede funktioner. Her er det vigtigt at finde ud af, hvad du har brug for!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken robotstøvsuger er bedst i test?

I vores test kårede vi robotstøvsugeren Neatsvor X520 til bedst i test.

Denne robotstøvsuger er både kraftfuld og funktionel og kommer med en indbygget vådmoppe!

down-arrow Kan en robotstøvsuger bruges på flere etager?

Ja, du kan faktisk bruge en robotstøvsuger på flere etager.

Det er i øvrigt langt fra alle modellerne, der understøtter dette. Generelt er det de bedste premium-modeller, der understøtter brug på flere etager.

Dette virker ved at give enheden mulighed for at gemme detaljerede kort for flere etager på én gang. Nyttigt for dig, der ikke kun har én etage!

down-arrow Robotstøvsuger vs almindelig støvsuger. Hvad er bedst?

Den største forskel på en robotstøvsuger og en almindelig støvsuger er naturligvis, hvordan de bruges.

Robotstøvsugerne klarer næsten alt arbejdet for dig, og som regel kan du nemt styre enheden fra din mobil.

En robotstøvsuger er også betydeligt mere støjsvag end en almindelig støvsuger, og du vil nemt kunne se tv, mens robotten kører.

Robotstøvsugerne er uden tvivl de bedste, når det kommer til manuelt arbejde og lydniveau. Samtidig er rengøringsevnen på hårde gulve god med de bedste modeller.

Du kommer dog ikke udenom, at en almindelig støvsuger vil have en lidt bedre rengøringsevne. Det gælder især på bløde overflader, såsom tæpper og lignende.

Med en almindelig støvsuger kan du også nemt støvsuge møblerne. Det kan du ikke med en robotstøvsuger.

down-arrow Kan en robotstøvsuger støvsuge tæpper?

Har du tæpper på gulvet i dit hjem, bør du overveje at købe en forholdsvis kraftig robotstøvsuger.

De mest kraftfulde modeller klarer sig godt selv på bløde overflader. Foretrækker du en meget overkommelig budgetversion, skal du regne med, at du skal gå over gulvtæpperne med den almindelige støvsuger.

Årsagen til dette er sugekraften. De mest overkommelige budgetmodeller har generelt en meget lavere sugeevne end premium-modellerne.

down-arrow Hvordan oplader man en robotstøvsuger?

På trods af at der er store forskelle på de forskellige robotstøvsugere, har de for det meste én ting til fælles. Nemlig hvordan støvsugeren oplades.

Stort set alle robotstøvsugere kommer med en separat ladestation. Når robotten er færdig med at støvsuge, vender den automatisk tilbage til ladestationen.

down-arrow Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger?

Samlet set bruger robotstøvsugere en del mindre strøm end almindelige støvsugere.

Når batteriet oplades i ladestationen er forbruget typisk på 30-50 watt.

Når den er fuldt opladet, går enheden i standbytilstand. Så er forbruget meget lavt, og ligger omkring 1 – 3 watt.

Du skal dog huske på, at standby-produkter hele tiden trækker noget strøm. Det kan derfor være en god idé at tage stikket ud af ladestationen, når robotten ikke skal bruges i et stykke tid.

down-arrow Kan en robotstøvsuger vaske gulvet?

Nogle robotstøvsugere kan også vaske gulvet.

Dette fungerer i praksis ved, at støvsugeren leveres med indbygget vandtank og moppe.

down-arrow Hvor lang tid skal en robotstøvsuger lade op?

Hvor længe en robotstøvsuger skal lade op kan variere fra model til model.

Generelt tager det alt fra 1-3 timer, før robotstøvsugeren er fuldt opladet.

Les også: Test av aircondition!