Smarthøjttaler Test: Bedste højttaler til hjemmet

Smarthøjttaler test

Indeholder annoncørlinks

Smarthøjttalere har aldrig været mere populære, og der findes en lang række forskellige produkter på markedet. Læs med i vores test!

Smarthøjttalere kan være en fantastisk tilføjelse til stort set ethvert hjem. Præcis hvilken smart højtaler, du skal vælge, er stadig ikke helt simpelt at finde ud af. Priserne er meget varierende, og det er ikke altid, man får, hvad man betaler for.

Nogle produkter har et relativt højt prisskilt, uden at det nødvendigvis påvirker lydkvaliteten i særlig grad. Det ses ofte, at store dele af budgettet går til selve højttalerens funktioner.

Alle smarthøjttalere har i øvrigt én ting til fælles. De skal give god lyd, og samtidig byde på tilstrækkelige funktioner og tilslutningsmuligheder, så du får en god brugeroplevelse.

I vores test af smarthøjttalere har vi samlet ekspertanmeldelser og kundeanmeldelser og kåret den bedste højttaler til hjemmet!

Test af smarthøjttalere: Bedst i test

Dette er vores rangering af de højttalere, vi har testet.
Du kan selvfølgelig læse mere om hvert enkelt produkt længere nede i artiklen.

 1. BEDST I TEST - Sonos One (Gen. 2)
 2. Sonos Move
 3. Denon Home 350
 4. JAYS S-Living One
 5. JBL Link Portable

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Sonos One (Gen. 2)

BEDST I TEST - Sonos One (Gen. 2)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Sonos One Gen. 2

Sonos fortsætter sin populære One-serie og er nu endelig tilgængelig i en ny og opgraderet version. I de senere år er Sonos One blevet ret populær, og det ser ikke ud til, at Gen. 2-versionen er en undtagelse.

Sonos One (Gen 2) har fået meget ros fra både forbrugere og testere. Lydkvaliteten er i top, og Sonos-appen er som altid nem at bruge.

Denne smarthøjttaler er blandt andet blevet kåret som bedst i test af Tek.no. Også her er det den fremragende lydkvalitet, der fremhæves. Flere andre eksperter er også enige med Tek.no, og det peges blandt andet på, at lydbilledet opfattes som bredt og naturligt.

Forventningerne til lydkvaliteten var således høje. Efter vores test kunne vi hurtigt konkludere, at Sonos One Gen 2 er i top, når det kommer til lydkvalitet. I hvert fald til denne pris.

Samtidig vil den avancerede TruePlay-løsning automatisk tilpasse lydbilledet til omgivelserne. Det kan flere af Sonos-højttalerne, og i praksis fungerer løsningen overraskende godt.

På trods af at Sonos One Gen 2 er en forholdsvis lille smarthøjttaler, kan den stadig prale af en bundsolid og kraftfuld bas. Efter vores testrunde kan vi ikke være uenige. Sonos One Gen 2 sparker godt fra sig!

Tilslutningsmulighederne er anstændige nok. Her kan du oprette forbindelse via WiFi eller Ethernet. Den tilhørende mobilapp er desuden nem at bruge, og du får adgang til Spotify-indhold direkte i appen. Vi savner stadig muligheden for at oprette forbindelse via Bluetooth.

Hvis du ikke ønsker at bruge den originale Sonos-app, kan du oprette forbindelse til højttaleren direkte via Spotify Connect. Det er nok alligevel mest praktisk at bruge Sonos-appen, da den i praksis samler alle dine abonnementer ét sted. Det er ret enkelt!

Derudover kan enheden stemmestyres via Google Assistant eller Amazon Alexa, og Sonos One Gen 2 kan naturligvis integreres med andre Sonos-enheder. Enheden understøtter også Apple AirPlay 2.

Sonos One Gen 2 er kort sagt en meget solid smarthøjtaler, som er perfekt til dig, der gerne vil have god musik derhjemme – uden at det koster det hvide ud af øjnene!

Fordele

 • Fornuftig pris.
 • God lydkvalitet.
 • Gode tilslutningsmuligheder.
 • Brugervenlig app.
 • Stemmekontrol.
 • Understøtter mange streamingtjenester.
 • Spotify Connect.
 • TruePlay.

Ulemper

 • Ingen Bluetooth.
 • TruePlay er kun tilgængelig til iOS.

2. Sonos Move

Sonos Move

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Sonos Move

Move er den første bærbare højttaler leveret af Sonos, og den har fået rigtig god feedback. Både forbrugere og eksperter er glade for denne trådløse højttaler.

Sonos er naturligvis tro mod konceptet, og højttaleren kan derfor nemt integreres med Sonos’ eget multirumssystem. Styring via Sonos-appen er enkel, og med genopladelige batterier kan du tage højttaleren med dig, hvor du vil.

I modsætning til tidligere Sonos-produkter kan Sonos Move nemt forbindes til forskellige digitale stemmeassistenter. Vi kan blandt andet nævne Google Assistant, Amazon Alexa og Siri. Hvis det ønskes, kan du også bruge Apple AirPlay 2 eller muligvis Bluetooth, mens du er udendørs.

Testerne har heller ikke meget at klage over med hensyn til den faktiske lydkvalitet, og Sonos Move klarer sig rigtig godt både indendørs og udendørs. Lydbilledet beskrives som bredt, og selvom det er en ret lille højttaler, sparker Sonos Move godt fra sig.
Flere peger også på den innovative TruePlay-løsning som et stort plus, da den i praksis tilpasser lydbilledet til højttalerens omgivelser. Perfekt hvis du vil bruge højttaleren både indendørs og udendørs!

Selve opsætningen af Sonos Move er også meget enkel. Du vælger selv, om du vil bruge WiFi eller Bluetooth, og Sonos-appen er som bekendt meget brugervenlig. Du skal blot trykke et par gange, og så er du i gang.

Samtidig har vi ikke meget at klage over med hensyn til batterilevetiden. Sonos Move formår at holde sig i gang i 10 timer og er derfor velegnet til hyggelige sommeraftener udenfor. Skulle der komme lidt regn, er det heller ingen krise, da Sonos Move er vejrbestandig. Skulle aftenen pludselig blive lidt actionfyldt, kan vi også forsikre dig om, at højttaleren er faldsikker. Det kan vi godt lide!

På den anden side er der flere, der nævner, at højttaleren desværre mister nogle funktioner, hvis man forbinder via Bluetooth. Højttaleren kan heller ikke bruges som baghøjttaler i et eksisterende Sonos-system.

Sonos Move kommer med en batterilevetid på 10 timer og fungerer godt både indendørs og udendørs!

Fordele

 • God lydkvalitet.
 • Vejrbestandig.
 • Faldsikker.
 • TruePlay.
 • Velegnet både indendørs og udendørs.
 • Brugervenlig app.
 • Bluetooth og WiFi.
 • Stemmekontrol.

Ulemper

 • Mangler nogle funktioner via Bluetooth.
 • Kan ikke bruges som baghøjttaler.

3. Denon Home 350

Denon Home 350

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Denon Home 350

Home 350 er topmodellen i Denons egen multirumsserie, og lydkvaliteten er generelt rigtig god.

Testerne har rost Denon for at producere en højttaler, der er meget nem at bruge, og tilslutningsmulighederne kan man ikke klage over.
Samlet set kan du oprette forbindelse via enten WiFi, Bluetooth, Ethernet eller Mini-jack. Styring af højttaleren kan naturligvis ske via Denons egen mobilapplikation.

Denon Home 350 giver dig også mulighed for at styre din enhed via stemmestyring, som er baseret på Google Assistant og Amazon Alexa.

Selve multirumsløsningen understøtter i alt 2 forskellige systemer. Her kan du vælge mellem at integrere højttaleren med et eksisterende Apple Airplay 2-system eller eventuelt Denons egen HEOS by Denon

På trods af at Denon Home 350 rent fysisk er en ret stor højttaler, ser den stadig godt ud. Vi på redaktionen sætter også pris på det stilrene design. Denon Home 350 ser meget godt ud i moderne hjem!

Derudover har Denon Home 350 fået ros fra det norske forbrugermagasin Lyd&Bilde for den meget kraftige bas – mens andre påstår, at bassen er for kraftig i mindre rum.

Kort sagt er Denon Home 350 et rigtig godt valg til dig, der ønsker en kraftfuld og brugervenlig smarthøjtaler!

Fordele

 • God bas.
 • Gode tilslutningsmuligheder.
 • Multirumssystem.
 • Stilfuldt design.
 • Brugervenlig app.
 • Stemmekontrol.

Ulemper

 • Bassen kan være for høj i mindre rum.

4. JAYS S-Living One

JAYS S-Living One

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
JAY-s Living One

JAYS S-Living One er en elegant smarthøjtaler, som har fået ros for at give god lyd. Dette på trods af at selve højtaleren er så lille, som den er.

Faktisk er S-Living One det første forsøg på en smarthøjtaler fra leverandøren Jays, og resultatet er overraskende godt. S-Living One kan ikke helt konkurrere med topmodellerne fra Sonos, Bose og Denon, men gør stadig et godt stykke arbejde.

Vi på redaktionen kan ikke klage over tilslutningsmulighederne. Hvis du ikke ønsker en trådløs forbindelse via Bluetooth eller WiFi, kan du nemt oprette forbindelse via et 3,5 mm mini-jack

JAYS S-Living One kan nemt integreres med andre smarthøjttalere, hvor du kan bruge en af to multirumsløsninger. Det er her, Apple AirPlay 2 eller Google Home kommer ind i billedet!

Som de fleste andre smarthøjttalere kan JAYS S-Living One også styres via stemmen, og højttaleren understøtter både Google Assistant, Amazon Alexa og Siri. Den understøtter også DLNA og Spotify.

JAYS S-Living One er et godt budgetvalg for dig, der ønsker en prisvenlig smarthøjttaler!

Fordele

 • Fornuftig pris.
 • Stemmekontrol.
 • Gode tilslutningsmuligheder.
 • Flot design.
 • Pladsbesparende.

Ulemper

 • Ikke den bedste lyd på markedet.

5. JBL Link Portable

Læs også: Soundbar Test: Bedste Soundbar!