Fritstående pool til haven: Bedst i Test

Fritstående pool i haven

Indeholder annoncørlinks

En fritstående pool i haven kan være sjov for både store og små. Vi har taget et kig på markedet og kåret, hvad vi mener er de bedste fritstående pools på markedet. Hvilken pool klarede sig bedst i testen?

Børnene har plaget om at få en pool i haven. Langsomt men sikkert begynder man også at falde lidt for fristelsen. Det ville jo trods alt være lidt behageligt med en pool, hvor man kan køle af i løbet af sommeren?

Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvilken pool man bør vælge. Der er mange produkter på markedet, og ikke alle er af samme kvalitet. Vi har derfor taget et grundigt kig på det danske marked, og kåret hvad vi mener er de bedste havepools.

De bedste fritstående pools: Bedst i Test

Her er vores rangering af de pools, vi har kigget på i vores test.
Du kan selvfølgelig læse mere om hvert enkelt produkt længere nede i artiklen.

 1. BEDST I TEST - Steel Pro Max
 2. BEDSTE PREMIUM VALG - Power Steel A1
 3. BEDSTE BUDGETVALG - Bestway Fast Set
 4. Power Steel X2
 5. Swing Pools Elite Wicker

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Steel Pro Max

BEDST I TEST - Steel Pro Max

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Steel Pro Max

Steel Pro Max er en rummelig og solid fritstående pool fra den anerkendte leverandør Bestway. Her kan alle i familien hygge sig i vandet på samme tid!

I alt er der plads til 13.030 liter i Steel Pro Max. Med en diameter på 4,27 meter er dette en af de større fritstående pools i denne prisklasse. Samtidig er dybden på 1,07 meter, så børn nemt kan svømme rundt i poolen.

På trods af den lave pris er Steel Pro Max udstyret med en overraskende solid konstruktion. Rammen er lavet af vejrbestandigt rustfrit metal. Samtidig er det robuste DuraPlus-stof meget slidstærkt. Hovedårsagerne til dette er det solide PVC-materiale, samt at stoffet består af 3 forskellige lag. I praksis får du en god fritstående pool, der holder i mange sæsoner fremover.

Selve monteringen beskrives også som enkel, på trods af at poolen er sat op med en separat ramme. Hvis du er 2, vil det tage cirka 20 minutter at sætte poolen op. Tilsvarende er afmontering lige så let, og afløbsventilen gør det nemt at tømme poolen for vand. Der er heller ikke behov for ekstra værktøj – hverken under montering eller afmontering. Det kan vi godt lide!

Ligesom de øvrige badebassiner fra Bestway leveres Steel Pro Max også som en komplet pakke. Pakken indeholder selve poolen, en filterpumpe, et reparationssæt, brugsanvisning og et separat filter til poolen. Det er noget vi sætter pris på, da du ellers skulle købe alt dette på egen hånd. Det er enkelt og brugervenligt, når alt er samlet i én pakke!

Designmæssigt har vi også meget lidt at klage over ved Steel Pro Max. Sammenlignet med for eksempel Power Steel X2 er Steel Pro Max langt mere trendy og stilfuld. Denne pool passer ind hos de allerfleste!

Bestway Steel Pro Max er en prisvenlig fritstående pool, som giver masser af plads til hele familien.
Rammen fremstår robust, og monteringen kan klares
på kun 20 minutter!

Fordele

 • Hurtig montering.
 • Fornuftig pris.
 • Stilfuldt design.
 • Rustfrit metal.
 • Solidt DuraPlus-materiale.
 • Komplet pakke.
 • Separat afløbsventil.

Ulemper

 • Optager en del plads i haven.

2. Power Steel A1

BEDSTE PREMIUM VALG - Power Steel A1

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Power Steel A1

Power Steel A1 er et ægte premiumvalg for dig, der vil have det bedste af det bedste.

Denne havepool fra Bestway rummer hele 33.240 liter. Med andre ord – dette er en af de største fritstående pools på markedet.

Producenten oplyser ikke præcist, hvor mange der er plads til i poolen. Med en diameter på 6,10 meter kan du dog stadig føle dig sikker på, at både familie og venner kan hygge sig i poolen. Tilsvarende er højden på hele 1,32 meter. Lavt nok til at du kan stå oprejst, men samtidig dybt nok til at du kan dykke under med hele kroppen. Det kan vi godt lide!

Mange fritstående pools er lavet af plastik. Vi er derfor glade for at kunne konstatere, at stellet til Power Steel A1 leveres i rustfrit metal. Efter du har modtaget poolen, skal du blot fastgøre det robuste Tri-Tech PVC-stof til stellet, og så er du er i gang. PVC-stoffet består af 5 lag og er forstærket i fugerne for at sikre længere levetid.

Selve monteringen beskrives faktisk som legende let. Er I 2 personer, tager det ikke mere end 30 minutter at samle hele poolen. Afmontering er lige så let, og afløbsventilen gør det nemt at tømme poolen, når sæsonen er slut.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at Power Steel A1 leveres som en samlet pakke. Udover selve poolen får du også et poolovertræk, en stige, filterpumpe, ChemConnect-dispenser og et separat filter til poolen. En komplet pakke, enkel og nem!

Til sidst vil vi også nævne, at produktet leveres med en garantiperiode på 2 år. Det er et kvalitetsstempel!

Bestway Power Steel A1 er en stor havepool, der egner sig godt til dig, der kun vil have det bedste af det bedste.

Fordele

 • Masser af plads i poolen.
 • Komplet pakke.
 • Nem montering.
 • Egen stige.
 • 2 års garanti.
 • Afløbsventil.
 • Rustbestandigt materiale.

Ulemper

 • Optager meget plads i haven.

3. Bestway Fast Set

BEDSTE BUDGETVALG - Bestway Fast Set

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Fast Set

En mere overskuelig swimmingpool end Bestway Fast Set skal man lede længe efter. Denne pool er perfekt til børn, mens der også er god plads til voksne i poolen.

I modsætning til mange andre pools i denne test er Bestway Fast Set oppustelig. Her har du ikke en stor ramme, der fylder meget. Samtidig beskrives både montering og afmontering som værende meget simpel og vil ikke tage meget mere end 10 minutter. Her har du simpelthen at gøre med en brugervenlig og enkel fritstående pool. Det kan vi godt lide!

I alt rummer Bestway Fast Set 12.362 liter, og har faktisk en diameter på 4,57 meter. I forhold til andre børnepools i denne prisklasse er der god plads i poolen. Poolens højde er på 1,07 meter. Her er det indrettet, så børnene også kan dykke lidt ned under vandet, når de voksne holder øje!

På trods af at der er tale om en relativt overkommelig pool, er konstruktionen overraskende god. Traditionen tro er poolen desuden forsynet med Bestways egen Tri-Tech konstruktion, som sikrer ekstra god styrke og holdbarhed. PVC-materialet består af 5 lag og giver derfor god beskyttelse – også i fugerne.

Når poolen skal sættes op, er der heller ikke behov for ekstra værktøj. Hele processen er godt beskrevet i brugsanvisningen, og der er ikke behov for professionel hjælp til at sætte poolen op. De fleste vil kunne gøre det selv!

Ellers sætter vi også pris på, at Bestway Fast Set leveres som en komplet pakke med både filterpumpe, stige, brugsanvisning og reparationssæt. Derudover er det meget nemt at tømme poolen ved hjælp af afløbsventilen.

Bestway Fast Set byder på masser af plads og masser af sjov. Den er meget let at montere, og der er god plads i poolen!

Fordele

 • Meget hurtig montering.
 • Komplet pakke.
 • Solidt PVC-materiale.
 • Masser af plads i poolen.
 • Hurtig montering.

Ulemper

 • Mindre solidt, da konstruktionen ikke har sin egen ramme.

4. Power Steel X2

Power Steel X2

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Bestway Power Steel X2

Power Steel X2 er en fritstående pool leveret af den anerkendte leverandør Bestway. Poolen er oval og giver god plads til hele familien.

Sammenlignet med en rund pool giver den ovale form visse fordele. Med en oval form er det nemmere at svømme frem og tilbage i poolen. Samtidig er poolen bedre egnet til at lege forskellige ting i vandet. Hvad med at sætte et net op og spille vandtennis i poolen?

Poolen er også ret stor. Længden er 5,49 meter og bredden er 2,74 meter. Samtidig giver højden på 1,22 meter mulighed for at dykke lidt!

Selve konstruktionen af Power Steel X2 er den samme som på de andre store pools fra Bestway. Rammen er lavet af rustbestandigt metal. Stoffet som er fastgjort til stellet, er produceret med Bestways eget 5-lags Tri-Tech materiale. Dette PVC-materiale giver god beskyttelse mod danske vejrforhold og tåler samtidig både UV-stråler og klor. Det kan vi godt lide!

Monteringen af poolen er også let. Du skal blot sætte rammen op og fastgøre PVC-stoffet. Poolen er klar og fyldt med vand!

Vi på redaktionen sætter pris på, at Power Steel X2 også leveres som en samlet pakke. Pakken indeholder en filterpumpe, ChemConnect-dispenser og et separat filter til poolen. Den praktiske sikkerhedsstige giver dig også mulighed for at komme ind og ud af poolen på en sikker måde.

På den anden side synes vi, at designet af selve poolen kunne have været lidt mere moderne. Her finder du sikkert stadig mange forskellige meninger, og du bør nok bare tage et kig på poolen og finde frem til, hvad du selv synes.

Bestway Power Steel X2 giver masser af plads til hele familien.
Den ovale form gør det nemt at både svømme og lege i vandet!

Fordele

 • Solid konstruktion.
 • Rustbestandigt materiale.
 • Komplet pakke.
 • Sikkerhedsstige.
 • Nem montering.
 • Solidt PVC-materiale.

Ulemper

 • Lidt kedeligt og anonymt design.
 • Mindre end nogle andre modeller fra Bestway.

5. Swing Pools Elite Wicker

Swing Pools Elite Wicker

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Swing Pools Elite Wicker

Elite Wicker er produceret af Swing Pools og kommer med et trendy og stilrent design.

Poolen har en diameter på 4,48 meter og rummer i alt 20.000 liter. I praksis betyder det, at 6 – 8 personer sagtens kan svømme i poolen på samme tid med god plads. Derudover har poolen en højde på 1,22 meter. Her kan både børn og voksne tage en dukkert!

Den pulverlakerede ramme står solidt på jorden, og trykknapperne gør den meget nem at montere. Er du 2, behøver du ikke afsætte meget mere end 30 minutter for at komme i gang. Enkelt og brugervenligt!

Selve poolvæggene er produceret med et slidstærkt Polystrength PVC-materiale. Dette vil være med til at sikre en lang levetid for samtidig forhindre, at stoffet revner i fugerne. I billige swimmingpools er dette et relativt almindeligt problem, og vi sætter derfor pris på, at Swing Pools gør deres for at undgå det.

Vi bemærker i redaktionen også, at PVC-materialet er punkteringsfrit. Er du så uheldig at komme til poolen med skarpe genstande, skulle det ifølge producenten gå helt fint.

Med Elite Wicker får du god plads i poolen, og både rammen og poolstoffet er produceret af solide materialer. På den anden side savner vi stadig lidt ekstraudstyr her. Både rensesæt, filtre og reparationssæt skal købes separat.

Swing Pools Elite Wicker er en trendy og stilfuld swimmingpool. Rammerne er solide, og prisniveauet er så absolut fornuftigt.

Fordele

 • Fornuftig pris.
 • Stilfuldt design.
 • God højde.
 • Rummer 20.000 liter.
 • Nem montering.
 • Polystrength PVC-materiale.

Ulemper

 • Leveres uden tilbehør.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken havepool klarede sig bedst i testen?

I vores test af fritstående havepools har vi kåret Steel Pro Max til testens bedste.

Dette er en prisvenlig fritstående pool, som giver masser af plads til hele familien.
Rammen fremstår robust, og monteringen kan klares på kun 20 minutter!

down-arrow Bør man bruge kemikalier i vandet?

For at holde så ren som muligt, bør du bruge kemikalier i vandet. Dette sikrer, at du undgår uønskede bakterier i poolen.

Præcis hvilke kemikalier, der skal bruges i vandet, varierer lidt fra pool til pool. Klor er næsten altid nødvendigt, men vi anbefaler, at du tjekker med din leverandør for præcise instruktioner.

down-arrow Hvor meget koster en fritstående havepool?

Som med alt andet er der store prisvariationer på fritstående havepools. Hvor meget du skal punge ud med varierer baseret på mange faktorer.

Størrelsen på poolen siger selvfølgelig en del om prisen. Konstruktion og mulighed for pumpetilslutning vil også påvirke prisen.

De enkleste, små børnepools koster ikke nødvendigvis mere end tusind kroner. Større og dybere pools, hvor mange kan svømme på samme tid, koster en hel del mere – ofte omkring 4.000 – 6.000 kroner.

down-arrow Er det sikkert at svømme i en fritstående havepool?

Det er ikke farligere at svømme i en fritstående pool end andre pools.

Uanset hvor lavvandet eller lille poolen er, skal børn naturligvis altid holdes under opsyn, mens de bader!

Læs også: Oppustelig Spa Test: Udendørs Spa