Indeholder annoncørlinks
Soundbars er for nylig blevet en populær erstatning for de sædvanlige hjemmebiografsystemer. I vores soundbar test har vi gennemgået de mest populære produkter på markedet. Hvilken var bedst i test?
Soundbars. De fylder ikke meget og kommer ofte med et minimalistisk og tidløst design. De har ofte også rigtig god lyd, og flere soundbars giver også mulighed for at tilslutte både basboks og trådløse baghøjttalere.
Markedet er stort, og det er ikke altid nemt at blive klog på alle specifikationerne. I vores soundbar-test gennemgår vi flere af de mest populære produkter på markedet og vælger den bedste soundbar.
Test af Soundbars: Bedst i test
- BEDSTE SOUNDBAR - Sonos Arc
- JBL Bar 5.1 Surround
- BEDSTE BUDGETVALG - JBL Bar 2.1 Deep Bass
- Sonos Beam Gen. 2
- Sennheiser Ambeo Soundbar
- Denon Home Sound Bar 550
- Sony HT-ZF9
Sådan vurderer vi produkterne
Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.
Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.
Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.
1. Sonos Arc
BEDSTE SOUNDBAR - Sonos Arc
Sonos Arc er en af de mest populære soundbars fra Sonos. Hvordan klarer den sig i vores soundbar test?
Lydkvalitet
Sonos Arc kommer med understøttelse af Dolby Atmos. Her får du en virtuel surround-effekt, og eksperterne er faktisk ret glade for denne funktion.
Der er rapporter fra flere sider om, at lydkvaliteten er rigtig god, og Sonos Arc klarer sig særligt godt på vokalerne. Det betyder i øvrigt ikke, at Arc kun egner sig til dramaserier på TV. Her står du ganske enkelt tilbage med en ægte kvalitetsfølelse, og soundbaren er perfekt til både musik, heftige actionfilm, samt dialogrige film og tv-serier.
Ligesom de andre soundbars fra Sonos kommer Arc ikke med sin egen dedikerede subwoofer. Sonos Arc formår stadig at have en god lyd, og den dybe bas gør sig godt til både musik og film.
Det kan naturligvis ikke forventes, at bassen er lige så kraftig som med en ekstern subwoofer, men de dybe toner er stadig ikke til at komme udenom.
Vi på redaktionen sætter også pris på den indbyggede nattilstand. Dette vil regulere lydstyrken og bassen og er perfekt, når du vil se film om aftenen uden at vække hele nabolaget.
Hvis det ønskes, kan du også kalibrere soundbaren ved hjælp af TruePlay. Denne funktion vil automatisk tilpasse lydbilledet til rummet, men er altså kun tilgængelig for iOS-enheder.
Design
Sammenlignet med de andre soundbars fra samme producent er Sonos Arc betydeligt større. Soundbaren er 114,2 centimeter bred og vil derfor fylde forholdsvis meget under TV’et.
Til gengæld er Sonos Arc heldigvis ret lav. Højden er blot på 8,7 centimeter, og det er derfor nemt at få den ind under TV’et.
Designmæssigt har vi heller ikke meget at klage over ved Sonos Arc. Den kommer med samme stilfulde design som andre Sonos-enheder og passer derfor godt ind i et eksisterende Sonos-system.
Tilslutning og funktioner
Sonos Arc kommer med understøttelse af både HDMI, WiFi, Ethernet og NFC. Dette giver gode tilslutningsmuligheder, men vi mangler stadig understøttelse af Bluetooth-forbindelse.
Hvis du allerede har flere Sonos-højttalere i dit hjem, kan Sonos Arc selvfølgelig også integreres med et eksisterende multirumssystem. Enheden kan nemt styres via Sonos S2-appen, og samtidig får du support til et hav af forskellige streamingtjenester til musik.
For smart home-entusiasten er det sikkert også en god nyhed, at Sonos Arc kommer med understøttelse af både Google Assistant og Amazon Alexa. Det kan vi godt lide!
Opsummeret
Sonos Arc er i sandhed en meget kraftig soundbar og har en overraskende god lyd. Den første opsætning er let som en leg, og Sonos S2-appen opleves som meget brugervenlig.
Fordele
- Dolby Atmos.
- Digital stemmeassistent.
- Stilfuldt design.
- God lydkvalitet.
- Mange streamingtjenester til musik.
- Brugervenlig app.
- Sonos multirum.
Ulemper
- TruePlay understøttes kun til iOS.
- Ingen Bluetooth.
2. JBL Bar 5.1 Surround
JBL Bar 5.1 Surround
JBL Bar 5.1 Surround er en mere kraftfuld version af 2.1 soundbaren fra samme leverandør. Den store forskel er, at Bar 5.1 tilbyder en forbedret virtuel surroundeffekt. Hvordan klarer JBL Bar 5.1 Surround sig i vores soundbar-test?
Lydkvalitet
I første omgang skal vi lige afklare noget, der kan være forvirrende for mange af forbrugerne. Der er nu 2 versioner af Bar 5.1 på markedet.
En version, JBL Bar 5.1, kommer med trådløse baghøjttalere. Til gengæld har du JBL Bar 5.1 Surround, som leveres uden trådløse baghøjtalere, hvor surroundeffekten er virtuel. Den originale Bar 5.1 med trådløse baghøjttalere er på vej ud af sortimentet, og i denne test er det versionen uden baghøjttalere, der er testet.
På trods af at JBL Bar 5.1 Surround ikke har baghøjttalere, er den virtuelle surroundeffekt faktisk overraskende god. Både testere og forbrugere har rost JBL for sin surroundeffekt, og sammenlignet med andre virtuelle surroundsystemer er JBL Bar 5.1 et frisk pust. Her får du faktisk en god simulering af ægte surround!
Ligesom søstermodellerne kommer JBL Bar 5.1 Surround også med en separat basboks. Forbindelsen mellem selve soundbaren og basboksen er trådløs, og subwooferen sparker fra sig ved actionfyldte scener og musik. Sammenlignet med budgetvalget JBL Bar 2.1 er bassen betydeligt bedre, og baselementet er hele 3,5 tommer større.
På indersiden af selve soundbaren finder du i alt 8 højttalerelementer. 5 af disse opererer i mellemtonespektret, og du har også 3 diskantelementer. Samlet set giver dette en kraftfuld og imponerende lydoplevelse, og det er især den gode og dybe bas, der gør JBL Bar 5.1 Surround til en af de bedre soundbars på markedet.
En af ulemperne er, at forbrugerne også rapporterer, at Bar 5.1 Surround kunne have gjort det endnu bedre, når det kommer til dialogrige film og tv-serier.
Design
Designmæssigt er der ikke meget, der adskiller JBL Bar 5.1 Surround fra de andre soundbars i samme serie. Fronten består af stilfuldt metallisk mesh, og den matte mørkegrå farve giver soundbaren en stilfuld finish.
Størrelsesmæssigt er JBL Bar 5.1 Surround lidt større end budgetvalget, Bar 2.1. Bredden er 101,8 centimeter, og med en højde på 5,8 centimeter fylder soundbaren lidt mere under tv’et. Bar 5.1 Surround er stadig ikke for stor, og med 8 højttalerelementer skal man ganske enkelt regne med, at soundbaren fylder lidt mere.
Tilslutningsmuligheder
JBL Bar 5.1 Surround tilbyder masser af tilslutningsmuligheder. USB, HDMI og optisk lydkabel understøttes her. Vi på redaktionen sætter også stor pris på, at soundbaren understøtter HDMI ARC, så både lyd- og billedsignal kan overføres via samme kabel.
Hvis du vil lytte til musik, tilbyder JBL Bar 5.1 Surround også en god trådløs forbindelse. Du kan vælge, om du vil oprette forbindelse med Bluetooth eller WiFi, og du kan bruge både Chromecast, Spotify Connect og Airplay 2. Det kan vi godt lide!
Udover dette kan soundbaren også integreres med et eksisterende multirumssystem, hvor du kan bruge enten Google Home eller Apple Airplay 2.
Opsummeret
JBL Bar 5.1 Surround leveres uden baghøjttalere, men den virtuelle surroundeffekt giver stadig overraskende god lyd. Tilslutningsmulighederne er mange, og med et 10 tommer baselement er kommer soundbaren godt kørende!
Fordele
- Rigtig god bas.
- Imponerende virtuel surround.
- Multirumsupport.
- Gode tilslutningsmuligheder.
- Stilfuldt design.
- Bluetooth og WiFi.
Ulemper
- Lidt rodet fjernbetjening.
- Lyden kunne have været klarere på dialogrige scener.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
4999 kr På lager | Annoncørlink |
3. JBL Bar 2.1
BEDSTE BUDGETVALG - JBL Bar 2.1 Deep Bass
JBL Bar 2.1 Deep Bass kommer med sin helt egen subwoofer og har et fornuftigt prisniveau. Hvordan tager den sig ud i vores soundbar-test?
Lydkvalitet
JBL Bar 2.1 Deep Bass minder på mange måder om den meget populære storebror, Bar 3.1. Designet er mere eller mindre helt det samme, og tilslutningsmulighederne er de samme. Men hvad med lydkvaliteten?
Det første vi bemærker er, at JBL Bar 2.1 Deep Bass kommer med sin egen dedikerede subwoofer. Denne har en effekt på 200 W, og vi sætter pris på den trådløse forbindelse mellem selve soundbaren og subwooferen.
I betragtning af det relativt lave prisniveau er vi glade for den tyngde, som JBL Bar 2.1 formår at afgive. Baseffekten kan naturligvis ikke sammenlignes med et fuldgyldigt hjemmebiografanlæg, men i forhold til TV-højttalerne er dette stadig en helt anden verden.
JBL Bar 2.1 Deep Bass er ikke så kraftfuld som sin storebror, Bar 3.1. Ved meget høj lydstyrke mærker vi en tendens til, at lyden bliver noget sløret, men ved normal til høj lydstyrke mærker vi ikke noget af dette. Tværtimod. Dialogen er tydelig, og subwooferen giver god tyngde til actionfyldte film og tv-serier.
Med JBL Bar 2.1 Deep Bass har du også mulighed for at aktivere virtuel surround. Dette giver en fornemmelse af, at lyden kommer fra alle sider, selvom den egentlig kun kommer fra soundbaren i front.
Efter at have testet den virtuelle surroundeffekt er vi simpelthen lidt skuffede. Strengt taget føles det ikke som om man er i nærheden af ægte surround, og lyden var faktisk lidt tynd og knitrende.
Design
Designmæssigt er JBL Bar 2.1 Deep Bass mere eller mindre præcis som sin storebror, Bar 3.1. Det elegante og slanke design gør, at soundbaren passer ind i de fleste hjem. Samtidig gør den trådløse forbindelse mellem subwooferen og soundbaren, at du undgår en masse ledninger bag TV’et.
Vi på redaktionen sætter også pris på den stilrene front på JBL Bar 2.1 Deep Bass. Fronten er lavet i metallisk mesh, og du får faktisk en rigtig premium-følelse fra selve designet, på trods af at der er tale om en af de mest prisvenlige soundbars på markedet.
Tilslutningsmuligheder
Der er som nævnt understøttelse af trådløs forbindelse mellem subwooferen og selve soundbaren. Dette er praktisk, og selve tilslutningen forløber problemfrit.
Selvom JBL Bar 2.1 Deep Bass er et rimeligt budgetvalg, får du stadig gode tilslutningsmuligheder. USB, HDMI, mini-jack, optisk lydkabel og trådløs forbindelse via Bluetooth understøttes her. Den trådløse Bluetooth-forbindelse kan bruges til at streame musik fra en smartphone eller tablet.
Vi på redaktionen sætter også pris på, at HDMI-udgangen er udstyret med ARC (Audio Return Channel). Dette eliminerer behovet for flere kabler mellem TV’et og soundbaren, da både lyd- og videosignaler kan transmitteres direkte via HDMI-kablet. Det er meget brugervenligt!
Opsummeret
JBL Bar 2.1 Deep Bass er et godt valg til dig, der ønsker god lyd til en fornuftig pris. Den medfølgende subwoofer giver god bas, og tilslutningsmulighederne er gode.
På den anden side er vi dog ikke så imponerede over den virtuelle surroundeffekt, og basboksen har en tendens til at vrænge ved meget høj lydstyrke.
Fordele
- Fornuftig pris.
- Tydelig dialog.
- Stilfuldt design.
- Egen subwoofer.
- Gode tilslutningsmuligheder.
- Bluetooth-forbindelse til musik.
Ulemper
- Virtuel surround er ikke imponerende.
- Bassen kan vrænge ved meget høj lydstyrke.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
2799 kr På lager | Annoncørlink |
4. Sonos Beam Gen. 2
Sonos Beam Gen. 2
Sonos Beam Gen. 2 er en opgradering af den meget populære forgænger, Sonos Beam.
Ved første øjekast kan det være svært at skelne mellem disse 2 modeller. Designmæssigt er de næsten helt ens, og begge soundbars har nøjagtig samme størrelse. Vi ser nu nærmere på Sonos Beam Gen. 2 og tager samtidig et kig på, hvordan den adskiller sig fra sin forgænger.
Lydkvalitet
I forhold til sin forgænger har Sonos valgt at lave nogle opgraderinger på Sonos Beam Gen. 2. Den nye model understøtter både Dolby Atmos og eARC.
ARC giver TV’et mulighed for at sende lyden direkte til soundbaren, mens eARC (enhanced ARC) understøtter objektbaseret surround sound. Dolby Atmos er et eksempel på en objektbaseret surround sound. Med Dolby Atmos vil lyden blive sendt op i rummet, og det vil give indtryk af, at den kommer fra flere sider af rummet. Dette giver et bredere lydbillede og en mere interaktiv oplevelse.
Opgraderingen tillader, at lyden kommer fra Sonos Beam Gen. 2 minder mere om et traditionelt 5.0-system. Dette er anderledes end forgængeren, hvor lyden kunne minde mere om et 3.0 system med 3 frontkanaler (center, højre og venstre).
Generelt er både forbrugere og eksperter meget tilfredse med Sonos Beam Gen. 2. Selvom denne soundbar ikke er en af de største på markedet, Den leverer et solidt og bredt lydbillede, og du kan bruge soundbaren til både musik, film og tv.
Sonos Beam Gen. 2 leveres uden ekstern subwoofer, men giver stadig pæn tyngde til TV og film. I betragtning af at der er tale om en soundbar uden egen subwoofer, er bassen faktisk overraskende god.
Hvis du har en iOS-enhed, kan du også vælge at bruge TruePlay. Denne funktion vil automatisk tilpasse lydbilledet til omgivelserne, men er desværre kun tilgængelig via iOS-enheder.
Design
Som nævnt er der kun lidt, der adskiller Sonos Beam Gen. 2 fra sin forgænger, når man ser på designet. Størrelsesmæssigt er de helt ens, og begge soundbars er designet med samme slanke form.
Den eneste forskel er, at fronten af Sonos Beam Gen. 2 består af aluminium i stedet for stofmateriale. Det betyder, at Sonos Beam Gen. 2 er i samme stil som de andre produkter fra Sonos.
Selve Soundbaren er kun 65 centimeter bred og måler ikke mere end 10 centimeter i højden. Den passer under de fleste tv!
Tilslutning og funktioner
Sonos Beam Gen. 2 er udstyret med både HDMI, WiFi og Ethernet. Dette giver gode tilslutningsmuligheder, og du kan også finde support til NFC (Near Field Communication). Eksperterne har også givet Beam Gen. 2 roser for at være nem at sætte op, og selve opstartsprocessen er kort.
Traditionen tro kan Beam Gen. 2 naturligvis også forbindes til Sonos’ eget multirumssystem. Sonos-appen gør det nemt at administrere de forskellige enheder, og du kan blandt andet samle alle dine streamingtjenester i én og samme app. Det kan vi godt lide.
Vi bemærker også, at Beam Gen. 2 har understøttelse af digital stemmeassistent. Både Google Assistant og Amazon Alexa understøttes her!
Opsummeret
Sonos Beam Gen. 2 er en solid opgradering af sin forgænger. Med understøttelse af Dolby Atmos får du en god 3D surroundeffekt, og bassen er overraskende god!
Fordele
- Dolby Atmos.
- Kompakt design.
- Stemmekontrol.
- Sonos multirum.
- God bas.
- Stilfuldt design.
Ulemper
- TruePlay kun til iOS.
- Bluetooth mangler.
5. Sennheiser Ambeo Soundbar
Sennheiser Ambeo Soundbar
Sennheiser Ambeo Soundbar er en kraftfuld soundbar uden sidestykke, og der er meget få soundbars på markedet, der kan matche den. Blandt andet omtalt som verdens bedste soundbar!
Lydkvalitet
På grund af den relativt høje pris har Sennheiser Ambeo Soundbar været genstand for en lang række ekspertvurderinger – både i Danmark og i udlandet. LydogBilde.no går så langt som at tildele Sennheiser Ambeo Soundbar titlen som verdens bedste soundbar.
Både eksperterne og forbrugerne er generelt tilfredse med soundbaren. Der gives blandt andet feedback om en fyldig og god surround sound, som faktisk opnås helt uden eksterne baghøjtalere.
Sennheiser Ambeo Soundbar er velegnet til både musik, film og tv-serier. Den dybe bas giver en kraftfuld effekt til heftige actionfilm, mens de klare toner gør dialogen ren og klar. Med indbygget understøttelse af Dolby Atmos får du også god virtuel surround sound.
Flere melder også om god dynamik i lydbilledet. Her får du gode toner fra alle dele af spektret, og Sennheiser Ambeo Soundbar er en sikker vinder for dig, der vil have høj lyd i stuen!
Design
Sennheiser Ambeo Soundbar er en ret stor soundbar. Med en bredde på 126,5 centimeter fylder den meget, og dybden er på hele 17,1 centimeter.
Årsagen er selvfølgelig enkel. Ambeo Soundbar er en kraftfuld soundbar, og med 13 indbyggede højttalerelementer kan du ikke undgå at soundbaren optager lidt plads.
Designmæssigt er vi stadig glade for soundbaren. Ambeo Soundbar kommer med et eksklusivt og stilrent design i børstet aluminium, som passer godt til soundbarens ydeevne.
Tilslutning og funktioner
Med Sennheiser Ambeo Soundbar er der masser af tilslutningsmuligheder. Her kan du forbinde med både Bluetooth, WiFi, USB, HDMI, optisk kabel og Ethernet.
Soundbaren understøtter som nævnt også Dolby Atmos, og det er desuden nemt at styre enheden via Sennheiser Smart Control-appen. Vi på redaktionen sætter også pris på den indbyggede Chromecast.
En af ulemperne er, at vi stadig mangler understøttelse af multirum, og det er ikke muligt at aktivere stemmestyring.
Opsummeret
Sennheiser Ambeo Soundbar er en bundsolid soundbar, som er blevet kåret som bedst i test fra flere sider. Prisen er høj, men til gengæld er der få soundbars, der kan måle sig med den!
Fordele
- Rigtig god lydkvalitet.
- Kraftig bas.
- Dolby Atmos.
- Mange tilslutningsmuligheder.
- Eksklusivt design.
Ulemper
- Ingen stemmestyring.
- Stor konstruktion.
- Mangler multirumsupport.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
14199.0 kr På lager | Annoncørlink |
6. Denon Home Sound Bar 550
Denon Home Sound Bar 550
Denon Home Sound Bar 550 er en kompakt soundbar med understøttelse af Dolby Atmos. Hvordan klarer den sig i vores test?
Lydkvalitet
Denon Home Sound Bar 550 ses ofte som en konkurrent til Sonos Beam, og størrelsesmæssigt er soundbarene næsten identiske. Ligesom Sonos Beam kommer Denon Home Sound Bar 550 også uden ekstra subwoofer, og du får heller ikke trådløse baghøjttalere med i købet. De trådløse baghøjttalere kan for øvrigt købes separat. Ligesom med Sonos Beam!
Denon Home Sound Bar 550 understøtter både Dolby Atmos og DTS: X. I teorien skulle dette give et mere fyldigt lydbillede, og lytteren skal efterlades med et indtryk af, at lyden breder sig rundt i rummet. Dette har en vis effekt, men det skal nævnes, at soundbaren ikke har nogle lydelementer, der vender opad. Her er du kun afhængig af virtuel behandling af lyden, og du er stadig relativt langt væk fra følelsen af ægte surround.
På plussiden rapporterer både forbrugere og testere dog om et rigt og dynamisk lydbillede, som spiller særdeles god musik. Nogle har også rapporteret, at dialoggengivelsen i film og tv-serier kunne have været tydeligere.
Som tidligere nævnt kommer Denon Home Sound Bar 550 uden ekstern subwoofer. Dette er især mærkbart i actionfyldte scener og tung musik. Her mærker man ganske enkelt fraværet af en basboks.
Nogle har også rapporteret, at Denon Home Sound Bar 550 ikke fungerer særlig godt ved høj lydstyrke. Det er godt nok til dem, der kun skal se tv, men det kan stadig være rart at vide, inden du skruer musikken op på fuld lydstyrke.
Design
Denon tilføjer ikke noget nyt til markedet med designet af Home Sound Bar 550. Her får du en helt standard soundbar med mesh-front, kombineret med et diodedisplay på toppen af soundbaren.
Sammenlignet med mange andre soundbars er Home Sound Bar 550 relativt kompakt. Soundbaren er kun 65 centimeter bred, og højden er 7,5 centimeter. Et godt valg til dig, der har begrænset plads under tv’et!
Tilslutningsmuligheder
Denon Home Sound Bar 550 tilbyder masser af tilslutningsmuligheder. Mellem tv’et og soundbaren kan du blandt andet bruge HDMI, USB og optisk lydkabel. HDMI-udgangen understøtter ARC / eARC, og i praksis kan både lyd- og videosignaler overføres via samme kabel. Det kan vi godt lide!
Til trådløs forbindelse kan du bruge enten WiFi eller Bluetooth. Her er det nemt at tilslutte mobiltelefonen til at streame musik, og soundbaren understøtter desuden tilslutning til et multirumssystem (Apple Airplay 2 og HEOS by Denon).
Opsummeret
Denon Home Sound Bar 550 er et fornuftigt valg for dig, der ønsker en kompakt soundbar. Lydkvaliteten er generelt god, men vi savner mere bas og en bedre Dolby Atmos-effekt.
Fordele
- Pladsbesparende.
- Gode tilslutningsmuligheder.
- HDMI ARC.
- Multirumsupport.
- Velegnet til musik.
Ulemper
- Dolby Atmos kunne have været bedre.
- For lidt bas.
- Dialoggengivelsen kunne have været mere tydelig.
- Ikke særlig god ved høj lydstyrke.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
3999.0 kr På lager | Annoncørlink |
7. Sony HT-ZF9
Sony HT-ZF9
Sony HT-ZF9 har været genstand for en lang række produkttests og kan blandt andet udvides med trådløse baghøjttalere. Er Sony HT-ZF9 pengene værd?
Lydkvalitet
Det første vi bemærker er, at Sony HT-ZF9 kommer med understøttelse af både DTS: X og Dolby Atmos. Disse formater skulle i teorien give lytteren en virtuel surroundoplevelse, helt uden behov for yderligere baghøjttalere.
Det forlyder dog, at den virtuelle surroundeffekt opleves som noget helt andet end ægte surround. Lydbilledet kan ganske enkelt fremstå en smule spinkelt, og vil du have rigtig god surround, bør du nok overveje at købe de trådløse baghøjtalere fra samme producent.
Selve soundbaren og subwooferen gør stadig et meget godt stykke arbejde. Basboksen har en effekt på 100 W og klarer sig godt med både musik og actionfyldte film og tv-serier.
Sony HT-ZF9 får også ros af både eksperter og forbrugere for at gengive dialog meget tydeligt. Dette kommer også godt frem, når du lytter til musik, og sangstemmerne vil fremstå klare og tydelige.
Design
Selve designet af HT-ZF9 har vi ikke meget at klage over. Du kan nemt se de 3 højttalerelementer foran, og det er forfriskende at se en soundbar uden mesh-front.
Den børstede overflade giver desuden et moderne og elegant udtryk, og efter vores mening vil soundbaren tage sig godt ud i de fleste hjem!
Tilslutning og funktioner
Sony HT-ZF9 har masser af tilslutningsmuligheder. Her kan du bruge både USB, HDMI, optisk lydkabel, Ethernet, WiFi og Bluetooth. HDMI-udgangen understøtter ARC, så du kan bruge det samme HDMI-kabel til både lyd og video i praksis.
Den trådløse Bluetooth-forbindelse gør det også nemt at forbinde din mobiltelefon til soundbaren. Her kan du streame den musik, du ønsker, og hvis det ønskes, kan HT-ZF9 også tilsluttes et eksisterende multirumssystem (Google Home og Sony Music Center).
Vi på redaktionen sætter også pris på, at forbindelsen mellem subwoofer og soundar er trådløs. Perfekt til dig, der ikke vil have endnu en ledning bag tv’et!
Opsummeret
Sony HT-ZF9 har generelt en god lydkvalitet, og den tilhørende subwoofer giver god tyngde. Tilslutningsmulighederne er mange, og soundbaren kan tilsluttes et eksisterende multirumsanlæg!
Fordele
- Multirum.
- Egen subwoofer.
- Kompatibel med trådløse baghøjttalere.
- Tydelig dialog.
- God bas.
- Gode tilslutningsmuligheder.
Ulemper
- Virtuel surroundeffekt er ikke imponerende.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
5790 kr Udsolgt | Annoncørlink |
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvilken soundbar er bedst i test?
I vores soundbar test har vi kåret Sonos Arc til testens bedste.
Dette er en meget kraftig soundbar, og førstegangsopsætningen er let som en leg!
Bør jeg købe en soundbar med basboks?
Der er mange soundbars på markedet. Nogle leveres med basboks, mens andre leveres uden.
Generelt vil du få dybere og højere lyd med en ekstern basboks. Her er der dog flere undtagelser fra reglen. De mest prisvenlige modeller med basboks giver ikke nødvendigvis mere tryk på end en lidt dyrere soundbar uden basboks.
Her er det vigtigt at se på produktet i sin helhed. En forholdsvis dårlig soundbar bliver ikke reddet af at have en basboks!
Kan man købe en soundbar med surround?
Ja, du kan købe soundbars med surround. Her er det dog vigtigt at skelne mellem de 2 forskellige typer surround sound, du kan få.
I første omgang har du soundbars med ægte surround. Disse kommer med baghøjttalere, som ofte også er trådløse. Dette giver et godt lydbillede og passer perfekt ind i hjemmebiografen.
Derudover har du også noget, der hedder virtuel surround. Baghøjttalere medfølger ikke her, og soundbaren skulle på papiret kunne gengive surroundlyden kun ved hjælp af fronthøjttalere.
Virtuel surround kan indimellem fungere godt og give et rigere lydbillede, men ofte ser man, at den virtuelle surround-funktion er mere eller mindre ubrugelig. Det er simpelthen svært at få god surroundlyd uden baghøjttalere!
Hvad er vigtigt, når man skal købe en soundbar?
Når du skal købe en soundbar, er der flere faktorer, du bør tage i betragtning.
- Lydkvalitet. Dette er naturligvis en meget vigtig pointe. Soundbaren skal simpelthen kunne udsende en tilfredsstillende god lyd!
- Tilslutningsmuligheder. Det skal være nemt at finde en passende tilslutning. Eksempler på tilslutninger der burde være mulige er HDMI, Bluetooth og optisk lydkabel.
- Funktioner. Det er et stort plus, hvis soundbaren er udstyret med mange tilpasningsmuligheder.
- Brugervenlighed. Soundbaren skal selvfølgelig være nem at bruge. Den første opsætning skal være nem at udføre, og tilslutningen skal opfattes som problemfri.
- Design. Soundbaren skal trods alt stå fremme i det rum, du opholder dig i. Du bør derfor bruge lidt tid på at finde et design, du kan lide.
- Surround. Har du lyst til surround sound? Så skal du primært gå efter soundbars med egne baghøjttalere. Dette giver langt bedre lyd end virtuel surround.
- Ekstern basboks. En ekstern basboks kan være med til at give mere tryk på lyden. Her er der dog store variationer, og de bedste soundbars sparker faktisk godt fra sig uden ekstern subwoofer.
Læs også: Sonos One Gen. 2 Test