Stige/trappe til hems: Disse bør du tjekke ud

Stige/trappe til hems:

Indeholder annoncørlinks

En hems kan være en praktisk tilføjelse til boligen eller hytten for at udnytte pladsen bedre. I denne artikel ser vi nærmere på stiger og trapper til hemsen!

Måske har du købt en hytte, hvor der allerede er en hems. Eller måske vil du bare gerne udnytte pladsen endnu bedre hjemme hos dig selv.

Når hemsen først står færdig, er der kun én ting tilbage at gøre: Man skal have en god løsning, der giver nem og tryg adgang til hemsen. Faktisk er der mange, som glemmer, at der kan stilles visse krav til hemsetrapper – ligesom med andre trapper i hjemmet.

At vælge den rette stige eller trappe til hemsen kan være en udfordring for mange – særligt når det gælder sikkerhed og placering.

I denne artikel gennemgår vi kravene, som stilles til stiger og trapper til en hems og giver dig samtidig tips til, hvordan du kan finde den bedste løsning til dit hjem!

stigefabrikken.dk logo

Stigefabrikken.dk

Godt udvalg af hemsetrapper og stiger!

Stigefabrikken: Godt udvalg af stiger og trapper til hemsen

Stigefabrikken.dk er stedet for dig, som er på udkig efter den perfekte trappe eller stige til hemsen. I sortimentet finder du et stort og varieret udvalg af produkter, som passer til alle slags hjem og behov. Hvad enten du har brug for en stabil og sikker trappe til en større loftstue eller en fleksibel stige til en mindre hems, har Stigefabrikken et godt udvalg.

Med stor erfaring inden for produktion af stiger og trapper, kan du være sikker på, at du får produkter af høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser. Alle produkterne er nøje udvalgt og testet for at sørge for, at de opfylder strenge sikkerhedskrav, så du kan føle dig tryg, når du bruger dem.

Hos Stigefabrikken får du samtidig god kundeservice og rådgivning fra fagfolk, som kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit projekt!

Stiger til hemsen

Leder du efter en hemsestige, som passer perfekt til soveværelset eller hemsen i hytten? Så har Stigefabrikken gode løsninger, som dækker de fleste behov.

I sortimentet finder du både stiger med og uden rækværk og i mange forskellige farver og dimensioner. Hvis det ønskes, kan Stigefabrikken også producere en speciallavet hemsestige til dig og dine behov.

stigefabrikken.dk logo

Stigefabrikken.dk

Godt udvalg af stiger til hemsen

Trapper til hemsen

Hos Stigefabrikken finder du mange gode hemsetrapper, som alle er testet for at kunne tåle daglig brug over lang tid.

I sortimentet finder du trapper i mange forskellige stile og dimensioner. Uanset om du leder efter en klassisk eller moderne trappe, har Stigefabrikken noget for enhver smag.

Hvis du har særlige ønsker i forhold til materialer og behandling, kan du altid kontakte Stigefabrikken for en uforpligtende samtale!

stigefabrikken.dk logo

Stigefabrikken.dk

Godt udvalg af trapper til hemsen

Stige eller trappe til hemsen: Hvad bør du vælge?

En hems, eller et ikke-målbart areal på loftet, som det så pænt kaldes, skiller sig ud fra andre rum og områder i boligen. Generelt er en hems ikke et godkendt måleværdigt boligareal, og derfor stilles der heller ikke de samme krav til adgang til hemsen.

Det første du skal finde ud af, er om hemsen faktisk er et måleværdigt areal eller ej. Her er det primært området, der spiller ind. Er arealet over 4,5 m² betragtes hemsen som godkendt boligareal

Konsekvensen af at hemsen regens som et godkendt boligareal vil være, at der da vil stilles samme krav til hemsetrappen som til andre trapper i boligen.

Vi vil nu se nærmere på kravene som stilles, både hvis hemsen er et godkendt boligareal, og også hvis den ikke er det.

Hemsen er et godkendt boligareal: Her er kravene

Allright. Så du har fundet ud af, at din hems egentlig ikke er en hems. Den er faktisk et godkendt boligareal, og du må derfor indrette dig efter de normale krav til trapper.

Første påbud er, at trappen naturligvis skal være nem og sikker at gå på og fungere som en sikker flugtvej i tilfælde af brand.

  1. Gelænder og rækværk. Trappen skal have gelændere på begge sider. Hvis der ikke er vægge på siderne af trappen, stilles der også krav om rækværk på begge sider. Gelænderne skal placeres i en højde på mellem 0,8 – 0,9 meter over gulvet/trinnet.
  2. Bredde og højde på trappen. En trappe med lige opgang skal have en opgangsbredde på mindst 0,9 meter og en frihøjde på minimum 2,1 meter. En indendørs trappeopgang være mindst 0,8 meter bred med en frihøjde på mindst 2,0 meter.
  3. Belysning. Der skal være god belysning på trappen, så at alle trappetrinnene er synlige.
  4. Trin og stigning. Pas på at trappen ikke er for stejl, og at trinnene ikke er for smalle. Trinnene skal have en dybde på mindst 0,25 meter. Der skal være samme trindybde på hele trappen.

Udover minimumskravene skal trappen tilpasses forventet færdsel og transport. Vi anbefaler, at du forhører dig hos en bygmester for at sikre dig, at trappen opfylder alle nødvendige krav!

Hemsen er ikke et godkendt brugsareal: Her er kravene

Du har målt op og fundet ud af, at hemsen tilfredsstiller kravene til et ikke-målbart areal på loftet. I dette tilfælde stilles der ikke krav til brug af trappe, og du har derfor mulighed for at bruge en stige op til hemsen.

Der er ingen konkrete krav til bredde, rækværk og lignende for stiger. Alligevel anbefaler vi, at du bruger en god og sikker stige op til hemsen.

Gelændere og rækværk er særligt vigtige. For at forhindre alvorlige skader ved fald på trappen, bør man have noget at gribe fast i, hvis man træder forkert og mister balancen. Stigen bør heller ikke være for stejl, og hvis du planlægger at bruge hemsen som soveværelse fra tid til anden, skal det være nemt at komme hurtigt ned ad stigen.

Opsummering

Vi har nu gennemgået nogle af de vigtigste krav til trapper og stiger til hemsen. Hvis du er usikker på, om hemsen anses som godkendt brugsareal, anbefaler vi, at du kontakter kommunen eller eventuelt en bygmester.

Når du har fundet ud af kravene, kan du tjekke udvalget af stiger og trapper til hemsen hos Stigefabrikken!

stigefabrikken.dk logo

Stigefabrikken.dk

Godt udvalg af hemsetrapper og stiger!

Kilder