5 søde og små hunderacer, der ikke gør

små hunderacer, der ikke gør

Vidste du, at der er små hunderacer, der ikke gør? Ja, det er faktisk helt rigtigt!

Mange tøver med at få en lille hund, netop fordi de er kendt for at gø meget. Alle hunderacer har en tendens til at gø. Når det er sagt, er der nogle hunderacer, der er mere tilbøjelige til det end andre. For eksempel vil racer, der er optaget af at beskytte deres territorium, ofte gø af rent instinkt.

Når det kommer til opfattelsen af, at de små hunde er værre end de store, handler det ofte om opdragelse. En stor hund skal trænes, ellers går alt over styr. De små hunde er nemmere at håndtere, og det er derfor nemt at “sjuske” med træningen.

Vælger du en af ​​nedenstående hunderacer og sørger for at give den god træning, kan du opnå gode resultater. Så får du en hund, som nok hverken generer dig eller naboerne med konstant gøen.

1. Malteser

malteser

Malteseren er en sød lille hjerteknuser. Dette er en hund, der passer ind i stort set alle typer hjem, og den elsker bare at være i nærheden af ​​dig.

Netop derfor er malteseren blevet meget populær i danske hjem. Den opfører sig godt over for alle omkring sig – både mennesker og andre hunde.

Derudover er det en intelligent hund. Det gør den utrolig nem at træne. Så selvom der er tale om en race, der normalt gør meget, vil det stadig være relativt nemt at få den til at stoppe med at gø. Man skal selvfølgelig gøre en indsats, men det er absolut det værd.

Malteseren fælder ikke, men har stadig meget pels. Det kræves derfor, at du er villig til at sætte tid af til pelspleje flere gange om ugen. Som belønning får du en hengiven familieven, som du vil nyde rigtig meget.

Malteseren er generelt ved godt helbred og har en gennemsnitlig levetid på 12-15 år.

 2. Tibetansk terrier

Tibetansk terrier

Du kan blive overrasket over at finde en terrier på listen over ikke-gøende hunde. Det forstår vi, og det er også den eneste terrier, vi nævner.

Den tibetanske terrier kan trænes til ikke at gø og vil som regel adlyde dig. Man skal dog regne med at bruge tid på træningen. Når du har lært den det, vil du kunne nyde denne smukke hund enormt meget.

Vælger du denne race, må du også regne med at skulle bruge tid på pelspleje. Pelsen er udviklet til at modstå det barske klima i Tibet og er derfor ret tyk. Du skal derfor forvente at udføre daglig pelspleje.

Den tibetanske terrier er en venlig hund, der trives med børn. Den kan lide at lege, men behøver ikke mere motion end normalt for at være glad.

Derudover er denne race meget sund og har en gennemsnitsalder på 15-16 år!

3. Bichon frisé

Bichon frisé

En anden hund, som du måske ikke troede ville ende på denne liste. Faktisk kan en bichon frisé med ordentlig træning være en rolig og gøfri hund.

Dette er en alsidig race, der trives, uanset om den lever i en familie med børn, sammen med singler, par eller ældre. Den er meget hengiven over for sin ejer og foretrækker at være, hvor du er.

En bichon frisé er nem at opdrage, og de er meget villige til at lære. Derfor kan du få en meget lydig hund, hvis du yder den nødvendige indsats.

Dette er generelt en sund hunderace, men har større risiko for visse sygdomme. Den gennemsnitlige levetid er 12-15 år, så du kan få mange gode år med den!

Derudover fælder din ikke, så længe du passer pelsen.

4. Lhasa apso

Lhasa apso

Lhasa apso er en helt vidunderlig selskabshund og følgesvend. Derimod kræver pelsen pleje tre til fire gange om ugen. Du skal derfor være villig til at sætte tid af til skønhedsbehandling. Pelsen kan selvfølgelig klippes kort, men der bliver stadig meget arbejde med den.

Til gengæld er Lhasa apsoen en aldeles fremragende hund. Denne søde hund tilpasser sig til sine ejeres liv, uanset om de er aktive eller foretrækker lidt kortere ture. Det er ikke desto mindre vigtigt, at den får tilstrækkelig mental aktivering!

Denne race er oprindeligt en vagthund, som hurtigt kan lære kunsten at gø. Samtidig er den også lærevillig, så med lidt træning og uddannelse vil du nyde en gøfri hund.

Lhasa apsos er kendt for at være meget sunde med få racespecifikke sygdomme. Det afspejler også den gennemsnitlige levetid, som er hele 15-16 år.

5. Italiensk mynde

Italiensk mynde

Italiensk mynde er den mindste af mynderne. Den har nøjagtig de samme egenskaber som de større mynder. Nemlig masser af energi og lyst til at lege udenfor, mens den derhjemme foretrækker at leve det afslappede liv.

Dette er en perfekt familiehund, der er venlig mod alle omkring den. Mynder er kendt for at gø meget lidt, og en italiensk mynde gør næsten aldrig. De er ligeglade med, om nogen ringer på døren. Grunden til det er, at de simpelthen ikke særlig interesseret i andre end deres menneskefamilie.

Selvom den er skrøbelig i udseende, er denne race meget sund og robust med en gennemsnitlig levetid på 12-15 år. På grund af dens smalle bygning er der også lidt større risiko for brækkede knogler.

Små hunderacer, der ikke gør: Vælg en seriøs opdrætter

Når du skal købe en hund, er det meget vigtigt, at du vælger en seriøs og erfaren opdrætter. Dette kan ikke gentages for ofte.

Tjek at hunden er registreret i Dansk Kennel Klub, da de kræver at hunde opdrættes efter etiske retningslinjer. Både når det kommer til sygdomme og ansvarligt opdræt!

Kilder