Sonos One Gen. 2 Test: Les vores anmeldelse

Indeholder annoncørlinks

 I løbet af de sidste par år er denne smarthøjttaler, Sonos One (Gen. 2), blevet en af ​​de mest populære på markedet. Hvad var vores erfaringer med Sonos One Gen 2, og hvad var resultaterne af vores test?

Sonos One Gen. 2: Kort opsummering

BEDST I TEST - Sonos One (Gen. 2)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Sonos One Gen. 2

Sonos fortsætter sin populære One-serie og er nu endelig tilgængelig i en ny og opgraderet version.

Vi på redaktionen er imponerede over lydkvaliteten, og Sonos-appen er som altid nem at bruge. Lydbilledet beskrives som bredt og naturligt – noget vi også har bekræftet gennem vores test af Sonos One Gen 2.

Selvom der er tale om en forholdsvis lille højttaler, er bassen overraskende god. Sonos One Gen 2 sparker godt fra sig og kommer med en kraftig bas sammenlignet med andre højttalere i samme prisklasse.

Funktionelt har vi meget lidt at klage over hos Sonos One Gen 2. Hvis du ikke vil bruge den originale Sonos-app, kan du oprette forbindelse til højttaleren direkte via Spotify Connect. Det er stadig nok mest praktisk at bruge Sonos-appen, da den i praksis samler alle dine abonnementer ét sted. Det er simpelt!

Sonos One Gen 2er en rigtig god smarthøjtaler, som er perfekt til dem, der gerne vil have god musik i hjemmet, uden at det koster det hvide ud af øjnene!

Fordele

  • Fornuftig pris.
  • God lydkvalitet.
  • Gode tilslutningsmuligheder.
  • Brugervenlig app.
  • Stemmekontrol.
  • Understøtter mange streamingtjenester.
  • Spotify Connect.
  • TruePlay.

Ulemper

  • Ingen Bluetooth.
  • TruePlay er kun tilgængelig til iOS.

Imponerende lydkvalitet

Sonos One Gen 2

Sonos One Gen. 2 er en opgradering af den meget populære forgænger, Sonos One (Gen 1). Højttaleren fylder ikke ret meget, men lydkvaliteten er stadig i topklasse for denne prisklasse. Det er trods alt ikke uden grund, at Sonos One Gen. 2 er blevet kåret som den bedste i vores test.

På trods af sin relativt beskedne størrelse formår Sonos One at udsende en ret høj lyd. Volumen er naturligvis ikke at sammenligne med store højtalere med et prisskilt på langt over 10.000 kr., men det kan strengt taget heller ikke forventes. Sonos One er ikke desto mindre perfekt egnet til at fylde hjemmet med noget behagelig musik, og bassen er faktisk overraskende god.

Sonos One Gen. 2 leveres med en såkaldt midwoofer til fordel for en almindelig subwoofer. Man kan derfor sagtens drage den konklusion, at Sonos One har relativt dårlig bas. Sådan er det ellers ikke, og selv med kun en midwoofer opleves bassen som ret dyb og kraftfuld. Samtidig er lydbilledet klart, og dialogen kommer tydeligt frem i podcasts og lignende.

Sammenlignet med andre smarthøjttalere på markedet er Sonos One Gen 2 ganske enkelt i en klasse for sig selv. Velegnet til både hverdagsbrug og fest!

Samtidig er TruePlay-funktionen et godt supplement til højttaleren. Med TruePlay vil højttaleren automatisk tilpasse lydbilledet til omgivelserne, og kalibreringen kræver ikke meget mere end 1-2 minutter. Desværre er den store ulempe, at TruePlay-funktionen kun understøttes af iOS-enheder.

Inkluderet i Sonos’ egne multirumssystemer

Traditionelt set er Sonos One Gen. 2 integreret med Sonos’ eget multirumssystem. Dette er perfekt, når du vil løfte stemningen i hjemmet og samtidig få en problemfri lytteoplevelse, når du bevæger dig mellem rum.

En stor fordel er, at Sonos One kan tilsluttes samme system som Sonos Play:1, som ofte betragtes som forgængeren til Sonos One-serien. Designmæssigt er højttalerne også ret ens, så man får et for højttalersystemet med et overordnet udtryk i hjemmet.

Selve tilslutningen er meget nem og sker via den brugervenlige Sonos-app. Har du flere Sonos-højttalere, anbefaler vi også, at de kan sættes op som baghøjttalere med soundbars fra Sonos. Det er praktisk!

Gode tilbud på Sonos One Gen. 2

Stilfuldt og minimalistisk design

Sonos One Gen 2 logo

Ved første øjekast kan man hurtigt komme til at forveksle Sonos One Gen. 2 med Play:1. Størrelsen er næsten helt den samme, og begge højttalere har det samme afrundede design. Metalgrillen foran på højttalerne er også fuldstændig identisk.

Sonos One Gen. 2 fås i 2 forskellige farver – hvid og sort. Vi på redaktionen kan bedst lide den sorte og matte finish, men afskriver samtidig ikke den hvide variant. Her er det op til dig at vælge, hvilken variant du bedst kan lide.

Uanset om du vælger den sorte eller hvide version, betyder det stilrene og minimalistiske design, at højttaleren ser godt ud i næsten alle danske hjem!

Nem betjening

Sonos One vs Sonos Play

Som nævnt kan Sonos One nemt styres via den tilhørende mobilapp. Hvis du ikke har din mobil ved hånden, kan du også styre enheden direkte fra kontrolpanelet på toppen af ​​højttaleren.

Sammenlignet med Play:1 er kontrolpanelet blevet væsentligt forbedret. Touch-knapperne er nemme at trykke på, og man behøver ikke nødvendigvis at kigge på panelet for at ramme korrekt. Det kan vi godt lide!

Den eneste ulempe er, at der nemt kommer fingeraftryk på panelet. Det har ikke meget at sige i det store billede, men det kan alligevel være værd at nævne.

Brugervenlig app

Sonos-appen fremstår som både brugervenlig og overskuelig. Vi har ingen problemer med at navigere rundt i appen, og selve tilkoblingsprocessen er som nævnt overraskende enkel.

Som en af ​​de få understøtter Sonos-appen også indhold fra andre streamingtjenester direkte i appen. Her kan du nemt samle flere streamingtjenester på et og samme sted.

De understøttede streamingtjenester er mange. Vi kan blandt andet nævne Spotify, YouTube Music og SoundCloud. I alt understøttes over 100 eksterne streamingtjenester!

Hvis du ikke vil skifte til Sonos-appen, understøtter højttaleren også Spotify Connect. I praksis kan du derfor oprette forbindelse direkte til Sonos One fra Spotify. Det er stadig nok mest praktisk at bruge Sonos-appen, da den samler alle dine abonnementer ét sted.

Indbygget stemmestyring

Stemmestyring. Vi på redaktionen er ikke store fans, men ved samtidig, at mange sætter pris på sådanne løsninger.

Sonos One er kompatibel med både Google Assistant og Amazon Alexa. I praksis fungerer stemmestyringen godt nok. Samtidig skal du sørge for at tale relativt tydeligt, for at enheden forstår, hvad du egentlig mener.

Dette er ikke unikt for Sonos-enhederne og er noget, du ser med næsten alle stemmekontrollerede smartprodukter.

Forbindelse via WiFi

Sonos One Tilkoblinger

For at tilslutte Sonos One Gen. 2 kræver, at du er tilsluttet et WiFi-netværk. I de fleste tilfælde er det ikke et problem, da Sonos One trods alt er tænkt som en højttaler til hjemmet. Hvis det ønskes, kan du også tilslutte via et normalt netværkskabel.

I modsætning til mange andre smarthøjttalere understøtter Sonos One ikke Bluetooth, så hvis du leder efter en rejsehøjttaler, anbefaler vi, at du tager et kig på Sonos Roam.

Nogle vil sikkert også bemærke, at der ikke er nogen AUX-indgang på Sonos One. Her kan du kun bruge WiFi eller eventuelt en kablet tilkobling.

Gode tilbud på Sonos One Gen. 2