4 ting du har for meget af!

Overforbruk av plastposer

Okay, du er sandsynligvis ikke en hamster, der samler enorme mængder af specifikke ting. Men måske er der stadig nogle ting, du har for mange af?

1. Bøger

Bøger

Bøger. Det lyder måske mærkeligt, men mange mennesker har faktisk mange flere bøger, end de egentlig har brug for. Af en eller anden grund er der mange, der nærmest bliver lidt overbeskyttende i forhold til deres bøger. Måske giver bøgerne gode minder. Eller måske har du planer om at læse dem igen engang i fremtiden.

Virkeligheden er dog nok, at bøgerne som regel bare står og samler støv. Okay, en fuld bogreol er fin at se på, men har du virkelig brug for alle de bøger, der ligger i skuffen eller i skabet?

Løsningen

Sæt lidt tid af og gå alle de bøger igennem, du har.

Vær lidt kritisk. Er der virkelig en chance for, at du vil læse denne bog, eller vil du eventuelt læse den igen?

Du kan lægge de bøger, du ikke kommer til at læse, til side. Donér dem til det lokale bibliotek eller sælg dem for billige penge på dba.dk!

2. Håndklæder

Håndklæder

Ah, håndklæder. De begynder at dufte lidt surt, men du lader dem stadig ligge i bunden af skuffen. Du ved godt, at de ikke bør bruges, men alligevel bliver de liggende.

Hvis man skærer lidt ned på mængden af håndklæder i huset, kan det også være, at nogen begynder at forstå, at man ikke skal tage et nyt håndklæde hver gang man går i bad. Hint-hint.

Løsningen

Lugter de virkelig surt? Så skal du nok smide dem ud.

Hvis de er relativt anvendelige, kan du smide dem i en Røde Kors-container. Eller måske donere dem til et omplaceringshjem for hunde og katte? De elsker bløde og behagelige håndklæder i deres senge!

3. Plastikposer

Plastikposer

Man bliver jo simpelthen bare nødt til at have nogle nye plastikposerMan vil jo ikke risikere, at poserne i den dedikerede plastikposeskuffe i køkkenet bliver ensomme?

Plastforbruget bør reduceres kraftigt. Det er de fleste af os klar over. Og er der noget, du nemt selv kan påvirke, så er det hvor mange plastikposer, du får med hjem fra butikken.

Løsningen

Anskaf dig et indkøbsnet. Hvis du bare er nødt til at bruge plastikposer, kan du genbruge dem du allerede har!

4. Tøj

Tøj har en tendens til at hobe sig op igennem årene. Måske drømmer du om at komme tilbage i de bukser, der passede så godt for 10 år siden.

Okay, der er intet i vejen med at beholde det tøj, du bedst kan lide. Men har du virkelig brug for hele garderoben fra dengang du var 20 år?

Løsningen

Smid tøjet i Røde Kors-containeren eller lad det gå i arv. Vil du tjene et par kroner, kan du alternativt sælge tøjet til billige penge på dba.dk!