Vores 4 hotteste indretningstips lige nu!

Grønne vægge

Vær ikke bange for at dekorere hjemmet i dit billede, selvom det er både modigt og excentrisk. Tjek disse tips ud!

Puder i boho-stil på sofaen

Puder i boho-stil på sofaen

Boho er nu igen blevet populært i indretningsverdenen. Stilen bruger tekstuel eklekticisme, hvilket betyder, at du kan blande forskellige former og indtryk. Det betyder puder med livlige farver, indviklede detaljer og spændende dekoration.

Du troede måske, at puder i samme stil var det, der betød noget, men prøv hellere at matche mønster, tekstur og skrifttyper. Så vil du bryde med stereotypen og gøre dit rum mere attraktivt.

Tricket med mange puder er, at det skal føles helt naturligt at dekorere en sofa med dem. En tommelfingerregel er at holde sig til et ulige tal, for det passer bedre til øjet. Det har simpelthen en mere indbydende effekt. Der kan være 3 puder til en lille sofa og omkring 5 til 7 puder til en stor sofa.

Samtidig er det meget vigtigt, at sofaen ikke virker overlæsset. Så 4 forskellige puder kan være nok. Overdriv det ikke, og husk at sofaen er et funktionelt møbel, som du skal have glæde af. Sørg for, at puderne ikke ender på gulvet.

En smukt dekoreret sofa har altid en pude eller to. Find det rigtige udtryk ved at placere dem på armlænet og sofaryggen – det giver en behagelig atmosfære i rummet!

Indret stuen med spændende tæpper

spændende tæpper

Kolde aftener byder på lækre stunder på sofaen. Med en god bog og noget godt i glasset er sofahjørnet det foretrukne hjørne for mange. Når du vælger tæpper til stuen, skal du tage højde for rummets proportioner.

Store stuer kræver store tæpper, men det er ikke alt. Tæppet skal placeres ved sofaen, hvor det afbalancerer rummets elementer. Hvis stuen er et aflangt rum, bør du placere tæppet i længderetningen.

Vigtige retningslinjer vedrørende proportionalitet:

  • Tæppet skal være cirka 30 cm bredere end sofaen
  • Tjek om det passer til møbelgruppen
  • Tag mål, før du tager i butikken for at handle

Men hvor skal tæppet egentlig placeres? Her er nogle gode tips!

Under alle sofaens ben

Med dette visuelle udtryk signalerer man en samling af rummets vigtigste elementer. Uanset om det er et åbent koncept eller en fritstående sofagruppe, vil sofaen med denne placering træde tydeligere frem i rummet.

Under forbenene

Dette er en god mulighed – især når sofaen står ind til væggen. Det skaber harmoni – og ikke kun til sofahjørnet. Det giver hele rummet identitet. Der er forskellige grunde til at placere møbler ind til væggen, og så kan tæpper være lækre.

Til små sofagrupper

Hvis det er stedet, hvor du drikker din te og læser en bog, så er det et mål at skabe dynamisk bevægelse. Leg med begreber som positive og negative zoner, og gør rumfornemmelsen bedre med tæpper tilpasset bordet. Formen kan følge møblet eller bryde lidt op for at fremkalde en stemning.

Grønne vægge skaber ro i sindet

Grønne vægge

Grøn giver et stille og revitaliserende udtryk. De grønne vægge flyder over med dejlig varme, der skaber et beroligende og varmt indtryk. Der er mange nuancer, som vi forbinder med skovens grønne trætoppe, limefrugt og klassisk salvie – der er noget for enhver smag.

Lad din stue blive til en grøn have uden at skabe alt for mange dramatiske detaljer. Vælg indretning og tilbehør med opfindsomhed for at skabe en tiltalende zone for refleksion og velvære. Lad sofaen være forankringspunktet med sit overdådige fløjlssofabetræks grønne detaljer.

Få en plante og lad den spire

Planter opfrisker ikke kun indeluften, men de skaber en følelse af renhed og naturlig ro. Tag dig tid til at passe de planter, der vil trives bedre med let pleje.

Du kan bruge lidt tid på at bygge en samling af smukke planter op, som passer godt ind i rummet. De kan være præget af dansk natur eller tropiske drømme.

Her er nogle udvalgte favoritter, som du også kan teste!

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa, også kaldet Fingerfilodendron, er en indendørs plante, der scorer højt på de sociale medier. De frodige blade med torne skaber et dejligt udtryk i stuen. Planten har en naturlig evne til at fylde rummet.

Guldranke

Denne plante behøver ikke meget væske og er blevet særlig populær under den igangværende pandemi. Du kan tage stiklinger fra den og plante dem i glas og sætte dem i vindueskarmen for bedre vækstbetingelser.