Farver der passer sammen med grå!

Farver der passer til grå

Er det tid til at lave lidt om i dit hjem? Så er der en god chance for, at du skal finde nogle farver, der passer godt sammen med grå!

På trods af at lyse og energiske farver er blevet mere populære, er den sikre grå farve stadigvæk meget almindeligt at se rundt omkring i danske hjem. Farven er trods alt så neutralt og tidløst, at du næsten ikke kan gå galt.

Måske har du malet køkkenet i en neutral grå farve og mangler nogle sprudlende farver til at pifte det lidt op? Eller måske har du valgt gråt mikrocement på badeværelset, hvor man ser, at der er en brug for et lidt mere energisk udtryk?

Uanset hvor i huset du befinder dig, vil vores tips være nyttige, når du gerne vil pifte tingene op med nogle mere excentriske farver end grå!

Grå passer sammen med langt de fleste farver

Heldigvis er det relativt nemt at finde farver, der passer sammen med grå. Der er stadig nogle små “regler”, du skal være opmærksom på. Den grå nuance, du har valgt, vil i stort set alle tilfælde sætte tonen for, hvilke farver du kan vælge.

Et generelt tip er at tage udgangspunkt i, hvilken undertone den grå farve har. Har du valgt en grå farve med blå undertone, kan farven ofte kombineres med blå. Hvis undertonen er grøn, vil den grå farve for det meste passe godt sammen med grøn. Ved at vælge en kontrastfarve, der matcher, vil du bedre understrege undertonen af ​​den grå farve. Resultatet er ofte, at den grå farve opfattes som mere livlig.

Det betyder dog ikke, at du skal holde dig til den farve, der matcher undertonen af ​​det grå. Lad os se nærmere på nogle farver, der passer godt sammen med grå!

Hvid

Hvid farve med grå

At kombinere hvid med grå er et af de sikreste valg, du kan træffe. Det er trods alt ikke uden grund, at hvid og grå er en så populær kombination. Kombinationen giver et klassisk udtryk, og det er næsten umuligt at gå galt i byen.

Vi kan især godt lide at kombinere en lysegrå farve med klare og skarpe hvide detaljer. Dette giver et klassisk og tidløst design, og det er også almindeligt at se i mange skandinaviske hjem.

Når du skal vælge farver, er det vigtigt at have én ting for øje. Vælger du kun hvid og grå, kan rummet hurtigt fremstå lidt koldt. I sådanne tilfælde kan det være en god idé at pifte det op med nogle varmere farver, så rummet bliver mere indbydende og hjemligt.

Blå

Blå farve med grå

En anden farve, der passer godt sammen med grå, er blå. Leder du efter en farve, der matcher næsten alle grå nuancer, er valget nemt. Marineblå!

Kombineret med en lysegrå tone vil marineblå give en varmere følelse i rummet. Kombinerer du med en mørkere grå nuance, bliver udtrykket hurtigt mere dramatisk. Personligt foretrækker vi at kombinere med lysegrå toner, da den mørke kombination hurtigt kan blive lidt for meget. Det er i øvrigt blot vores mening. Marineblå fungerer bestemt også sammen med mørke nuancer af grå!

lyseblå til grå

Det er ikke kun marineblå, der passer godt sammen med grå. Lyseblå, selv turkis, kan passe meget godt sammen med grå. Bare tag et kig på billedet ovenfor. Kombinationen af ​​den lyseblå væg og de lysegrå toner giver rummet et livligt og energisk udtryk. Absolut noget at overveje for de af jer, der er glade for excentriske farver!

Grøn

Grøn farve med grå

Vi kan roligt sige, at der er meget skov i Danmark, samtidig med at vi har lange traditioner for landbrug. En dybgrøn farve giver associationer til naturen, og man får simpelthen en dansk fornemmelse af det hele.

Mørkegrøn passer også godt sammen med hvid. Vi elsker simpelthen køkkenet på billedet ovenfor. Her ser du en smart kombination af grå, hvid og grøn. Det giver et beroligende og naturligt udtryk og er et perfekt valg for dem, der nyder at være ude i naturen.

Farver der passer til grå

Det er i øvrigt ikke kun mørkegrøn, der passer godt sammen med grå. Samtidig er du ikke begrænset til kun at lege med møbler og maling. Grønne planter er en fantastisk tilføjelse til næsten ethvert hjem. Sammen med grå bliver den dejlige grønne farve fra planterne endnu mere fremtrædende.

Se bare planten, der hænger ved siden af ​​billederne. Den grønne plante bliver meget tydelig og tilføjer uden tvivl noget mere til rummet!

Sort

Sort farve med grå

Sort er nok ikke den mest brugte farve her i Danmark. På mindre møbler og bogreoler er det nok almindeligt, men det er ikke tit, vi ser sort som den dominerende farve.

Udfordringen med at kombinere sort og grå er, at det simpelthen kan blive for mørkt og trist. Men ting, der ser så eksklusive ud som sort og grå. Med et par strejf af lysere elementer i rummet kan du også undgå, at det bliver for mørkt.

Soveværelset på billedet er et rigtig godt eksempel på, hvordan man indretter sig med sort og grå. Den relativt lysegrå farve brager igennem, og du ender med et luksuriøst og eksklusivt udtryk.

Rød

Rød farve til grå

Hvis du leder efter en mere dramatisk udtryk, kan rød være farven for dig. Røde detaljer i rummet bliver hurtigt et blikfang, og der skal ikke så meget af den til.

Rød er trods alt en passioneret farve. Farven er ofte forbundet med både vrede, skønhed og fare. I nogle kulturer er rød faktisk forbundet med lykke.

Efter vores mening er lyse, røde toner både stimulerende og energiske og ser godt ud i rum, hvor du ønsker en livlig atmosfære, som fx stuen. Ønsker du en mere behagelig og rolig atmosfære, anbefaler vi, at du går efter dybere røde toner.

Hvis du kan lide en lidt ældre retrostil, er rød også et fantastisk valg!

Gul

Gul farve til grå

Mange er lidt bange for at bruge gule farver i hjemmet. Det kan hurtigt blive lidt for meget. Især hvis der er andre stærke farver i samme rum. Leder du efter en farve til at pifte den lidt kedelige og triste grå farve op, kan gul stadig være et godt valg.

Den knaldgule farve giver associationer til solen og symboliserer både glæde og energi. Hvad med at male skabene i køkkenet i gul, med høj glansgrad? Det vil være meget stilrent!

Kilder