Sådan pynter du med puder i sofaen!

Sofapuder med alsidig base

At pynte med puder på sofaen behøver ikke at være så svært, som du tror. I denne artikel viser vi dig hvordan!

Det kan virke som en lille og ligegyldig detalje, men puder i sofaen kan faktisk gøre en stor forskel. Med gode og gennemtænkte farvekombinationer kan hele rummet se mere gennemført og stilrent ud.

Faktisk skal der ikke meget til at opgradere sofahjørnet til et nyt niveau. Faktisk tør vi godt påstå, at dette er en af de nemmeste indvendige opgraderinger, du kan lave i dit hjem. For at gøre det så nemt som muligt for dig, har vi sammensat en lille tjekliste til, hvordan du kan pynte med puder i sofaen!

1. Farve på sofaen og antal puder

Sofa

Det første, du skal gøre, er at tage et kig på farven på din sofa. Uanset om den er hvid, sort eller grå, er det generelt de neutrale farver, der giver dig mest spillerum. Har du også planer om at købe en ny sofa, kan det være en god idé at huske på dette.

Nogle sofaer kommer allerede med et sæt dekorative puder. Det betyder ikke nødvendigvis, at du er tvunget til at bruge netop disse puder. Du kan nemt udskifte et par eller endda alle puderne for at give sofaen et lidt friskere og mere personligt udtryk.

Som hovedregel skal antallet af puder du bruger være et ulige antal. Det giver ganske enkelt et mere indbydende og behageligt udseende. Har du en lille sofa, kan du bruge 3 pyntepuder, mens du med en større sofa kan bruge 5 puder.

2. Brug farver og mønstre du kan lide

Når du skal pynte med puder i sofaen, er der især én ting, der er vigtig. Du skal selv kunne lide farverne og mønstrene!

Okay, der er mange trends og anbefalinger til, hvilke farver du bør bruge. Det kan ofte være godt at vide lidt om dette, men det vigtigste er, at du får udtrykt din personlige stil.

Rådet er derfor ganske enkelt. Vælg de farver du elsker. Så er det ekstremt svært at lave fejl.

Samtidig kan det være rart at være opmærksom på, hvilket udtryk de forskellige farver giver. Generelt gør stærke og skarpe farver rummet mere livligt. Til gengæld giver afdæmpede og neutrale farver en roligere atmosfære i rummet.

Her kan du tænke lidt over, hvordan du ønsker, at din sofakrog skal fremstå. Spændende og livlig med skarpe farver, eller rolig og behagelig med afdæmpede farver?

3. Dan en alsidig base

Sofapuder med alsidig base
Her kan du se, at designeren har valgt at danne en alsidig base med de 2 grå puder, der er placeret på hver side af sofaen.

Det anbefales ofte at bruge 3 eller 5 pyntepuder på sofaen. Selvom kontrastfarver bestemt kan anbefales, kan det være okay at begrænse brugen af disse til 1-2 puder.

Som tommelfingerregel bør du have et par puder, der danner en alsidig base. Her kan du bruge lidt store og bløde puder, som er i stil med sofaens generelle design. Farverne behøver ikke nødvendigvis at være de samme som på sofaen, men brug gerne lidt bløde og behagelige farver.

4. Forskellige størrelser

Sofa med en lille dekorativ pude
Kilde: OneKingsLane.com

Hvem sagde, at alle puderne i sofaen skal have samme størrelse? Efter vores mening ser det bare lidt kedeligt ud.

Efter at have valgt 2 relativt store puder, der fungerer som base, kan du lege lidt med forskellige størrelser.

Puder i forskellige størrelser kan faktisk give stuen et mere livligt og legende udtryk. Vi synes, det ser særligt godt ud, når puden med kontrastfarven er lidt mindre end de andre!

5. Forskellige mønstre

Puder med forskellige mønstre

Ligesom størrelsen på puderne kan variere, anbefales det også at medtage puder med lidt forskellige mønstre. Her bør du bare lade din kreativitet få frit løb, og vælge de puder du bedst kan lide.

Puderne behøver heller ikke nødvendigvis at være i samme stil. Et lidt tilfældigt indtryk kan faktisk få rummet til at se mere livligt og interessant ud!

Tip: Du kan finde inspiration og mange gode tilbud på Spartoo.dk!