Sådan kan du holde tulipanerne i live længere

Tulipaner

At indrette en stue og stue med tulipaner er noget de fleste har et forhold til. De farverige blomster lyser op i den mørke tid, mens vi venter på lysere tider og længes efter sommer og sol.

Ventetiden kan være lang, hvilket belaster de stakkels tulipaner, der stråler så godt de kan. Men hvordan kan man holde tulipaner i live længere, uden at skulle skifte dem ud hele tiden?

Vi har set på nogle metoder, der vil holde tulipanerne i live længere, samt nogle eksempler på, hvad du ikke bør gøre, hvis du vil holde dem i live så længe som muligt. Her er nogle nyttige tips, hvis du har smukke tulipaner, du gerne vil holde i live så længe som muligt!

1. Forberedelser

Når du får tulipanerne i hus, skal du sørge for at have ordnet nogle ting først.

Hav den vase du vil have dem i klar, og den skal være vasket grundigt (gerne med klor) for at fjerne snavs og bakterier fra tidligere blomster.

Grunden til at du skal tage dette punkt alvorligt er, at tulipanerne trækker vand op gennem tynde porer i stilken, og hvis vandet er urent, så forringes tulipanernes levetid, fordi porerne er tilstoppede.

Bakterievæksten øges, hvis der er gamle rester i vasen, og det påvirker også tulipanernes velbefindende. Køber du tulipaner i butikken, der ikke er spiret, anbefaler vi, at du dækker stilken med fugtigt papir.

Hav en skærekniv klar og den rigtige mængde tempereret vand!

2. Når du har tulipanerne i huset

Der er 2 ting du skal gøre, når du kommer hjem med tulipanerne. Dette er vigtigt og kan øge tulipanernes levetid yderligere. Tulipaner er afskårne blomster, men snittet skal være lige og ikke på skrå. Dette skyldes, at tulipaner vil vokse og vokse, hvis de får for meget vand.

Med et lige snit kan du sørge for at give dem lidt vand. Ved at øge hyppigheden af genopfyldning med vand, vil tulipanerne tage sig bedst muligt ud og leve længere.

Der bør gives tempereret vand, hvis du også bruger et konserveringsmiddel i pulverform, da dette vil opløse midlet hurtigere. Ellers kan du bruge rent koldt vand.

3. Vedligeholdelse og pleje

Der er ingen tvivl om, at tulipaner også har brug for omsorg og kærlighed. At udsætte blomsterne for stærkt sollys eller blæsende træk kan vise sig at sænke tulipanernes levetid. Derfor skal man passe på at placere dem, hvor de ikke er direkte udsat for sollys eller et klimaanlæg.

Hvis de også kan opbevares køligt, fx om natten, så kan du holde tulipanerne i live i længere tid. Tulipaner trives i temperaturer ned til 0 ° C. Pas på dem, pluk visne blade og fyld op med vand.

Alle elsker omsorg – også planter!

4. Skær stilken til

Du kan faktisk have lyst til at skære tulipanerne efter et stykke tid. Snittet øger optagelsen af både vand og næringsstoffer og holder tulipanen i live længere.

Efterskæring skal ses i sammenhæng med forrige skæring, men normalt trænger tulipaner til en ny skæring efter en lille uge. I mellemtiden er det vigtigt at fylde vand op lidt ad gangen.

Sammenfattende

Tulipaner er smukke blomster at pynte med, når foråret nærmer sig.

Vi har set på, hvordan du kan holde tulipaner i live i længere tid med nogle enkle, men meget vigtige trin.

Hvis du gør dette i den rigtige rækkefølge, kan du forvente at have dem i mindst et par uger. Hvis ikke længere!