Sådan får du rene vinduer: Enkle tips!

Rene vinduer

Solen er begyndt at titte frem, og til vores forargelse ser vi nu alt det snavs, der har samlet sig på vinduerne, siden de sidst blev vasket.
Uanset om du bor i en lille lejlighed eller i et hus med mange vinduer, vil du gerne have, at vinduerne er skinnende rene, og rengøringen skal helst ske ved en fejl.

Vi giver dig de bedste tips til en legende let vinduespudsning, mens du står tilbage med rene vinduer uden striber.

Rene vinduer

Når det kommer til vinduesvask, er der stort set kun tre simple ting, du skal bruge:

  • Koldt vand
  • Mikrofiber klud
  • Vindueskarm

Rengøringsmiddel er overflødigt ved brug af en mikrofiberklud. Det skyldes, at mikrofiberkluden har meget tynde fibre, der er meget skarpe, hvilket gør, at de kommer godt ind i overfladen og nærmest skraber snavs og snavs væk. Der findes mikrofiberklude med forskellige anvendelsesområder. Vi anbefaler en, der er tilpasset glas.

Ved at bruge koldt vand forstærker du mikrofiberkludens effekt, da koldt vand stivner fibrene. Koldt vand giver et rent vindue uden den film, der dannes ved brug af rengøringsmidler.

Efter vask af vinduet bør du gå over den med en gummiskraber for at fjerne vandet. Start med gummiskraberen øverst i det ene hjørne og arbejd dig ned i en S-bevægelse. Sørg for at overlappe mellem rillerne med et par cm for at undgå, at der bliver vandstriber tilbage.
Dette kan ses, efter det er tørret!

Gå derefter over strimlerne og tør overskydende vand af med en tør mikrofiberklud.

Så værre er det ikke. Vil du absolut bruge rengøringsmidler, når du vasker vinduer, er Zalo den næstbedste efter koldt vand. Hvis du bruger Zalo, kan du bruge enhver klud, du har til rådighed, men vi anbefaler stadig at bruge koldt vand.

Enkle tips

  • Hvis du får besøg og skal pudse ruderne, når det er minusgrader udenfor, kan du hælde lidt sprit eller sprinklervæske i vandet. Det gør, at vandet ikke fryser på vinduet.
  • Vinduesvask er mest effektivt i overskyet vejr, da en skinnende sol gør, at vandet tørrer hurtigere og lettere giver pletter.
  • Brug en hel og ren gummiskraber. Hvis den har et hak eller er ujævn, skal den udskiftes for at undgå striber.
  • Brug ikke avispapir! Dette tip kommer fra dengang, aviserne blev trykt i bly, og det kunne måske have fungeret godt dengang. I dag giver de flere problemer, end de hjælper.

Læs også: Hvordan sparer man strøm? 10 nyttige tips!