Rengøring af mikrobølgeovn: Sådan gør du det!

Mikrobølgeovn

Har du brokket dig over den beskidte mikroovn i flere måneder? Madrester, der har sat sig fast fra opvarmning af supper, babymad og anden mad?

“Det er ikke så slemt med lidt gamle rester”, tænker du måske? Det er ikke særlig appetitligt, men det gør ingen skade, vel?

Faktisk behøver det ikke være særlig svært at rengøre mikrobølgeovnen. Bruger du tipsene i denne artikel, samtidig med at du rengør mikrobølgeovnen regelmæssigt, får du en bedre start på måltidet, samt en mikroovn der holder længere.

Madrester kan faktisk gå i brand, fordi de med tiden tømmes for al fugt og bliver til hårde skorper, der er let antændelige. Der skal således ikke så meget til, før sådan en elektrisk køkkenmaskine går i stykker. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at rense din mikrobølgeovn. Det er nemmere og hurtigere, end du tror!

1. Rens med det samme

Det vigtigste er at rense mikrobølgeovnen, så snart den er snavset. Her kan du bruge en almindelig klud med lidt sæbe.

Et enklere råd end dette kan man strengt taget ikke finde. Ikke desto mindre ser man, at det er noget, de færreste rent faktisk gør. Desuden er der mange, der har mikrobølgeovnen stående på et køleskab eller en hylde langt uden for rækkevidde. Sæt den et sted, hvor du rent faktisk kan komme til og gøre rent!

2. En citron er nok

Citroner har en lækker aroma og dufter rent. Derudover har citronen en rensende effekt, og det er noget, du kan få glæde af. Fyld en skål med citronsaft fra en hel citron. Lad resterne af citronen blive i skålen og kør nu et program på højeste niveau. Som regel er dette omkring 7-800W. Kør programmet og lad mikrobølgeovnen stå åben i et par minutter. Nu er det nemt at fjerne de madrester, der har samlet sig!

3. Eddike er et godt hjælpemiddel

Eddike har samme effekt som citron, men dufter lidt skarpere. Så det er op til dig selv, hvad du vil bruge. Det anbefales at bruge omkring 30 gram eddike i en mellemstor skål eller ca. 2 spsk. Lad mikrobølgeovnen gøre arbejdet for dig, mens du tørrer køkkenbordet af, og lad eddiken arbejde sig ind i madresterne. Tør derefter af med en let fugtig klud.

Et lille råd til sidst. Sørg for at bruge klar eddike, da farven kan sætte sig i mikroovnen!

4. En våd klud er effektiv

Du kan gøre det endnu nemmere ved at putte en våd klud i mikroovnen. Men lad ikke programmet køre for længe og husk at have rengøringshandsker på, når du fjerner kluden. Vi anbefaler et medium program i et minut. Dampen fra vandet virker med det samme og løsner madrester, hvad enten det er størknet ost eller tomatpuré.

5. Natron

Bagepulver virker rensende på snavsede overflader. Du skal bruge et rimeligt forhold mellem vand og bagepulver. Påfør derefter blandingen de steder, hvor madresterne har fået fodfæste, inden du lader blandingen virke et stykke tid. Tør derefter af med almindelig køkkenrulle – og vupti. Mikrobølgeovnen er pletfri!

Opsummering

En snavset mikroovn er et irritationsmoment. Samtidig er det så nemt at gøre noget ved det, selvom den er placeret højt oppe i et skab. Med helt basale midler og metoder kan du nemt rense mikroovnen på ingen tid!

Bliv ikke længere irriteret over en snavset mikroovn, for den kan ordnes med lidt vand, en citron, lidt eddike eller noget bagepulver.

Kilder