Rengøring af brusekabine: Vores bedste tips

Ren brusekabine

Der er nok ikke mange af os, der forbinder rengøring af brusebadet med noget sjovt, men det er noget, der alligevel skal gøres.

Måske har du ladet der gå lidt for længe siden sidst, du rengjorde brusekabinen – og brusedørene, du så nemt kunne se igennem før, er nu så dækket af snavs, at du næsten ikke kan skimte dit badeværelses konturer, når du står i brusebadet.

På trods af at selve opgaven med at rengøre brusekabinen mildt sagt ikke er glamourøs, gør man alligevel sig selv en ret stor bjørnetjeneste, hvis man udskyder rengøringen for længe.

Optimalt set bør du rengøre bruseren relativt ofte, og gerne inden du når at lægge mærke til, at den virkelig er blevet snavset.

Det forlænger ikke kun brusekabinens levetid – det vil også få hele badeværelset til at fremstå bedre vedligeholdt.

Vi tør også godt sige, at det er langt mere rart at gå i bad i en ren brusekabine, i modsætning til en brusekabine, hvor man tydeligt kan se snavs på gulvet og kalk på vinduerne.

I denne artikel giver vi dig derfor 5 enkle tips til, hvordan du holder din brusekabine ren!

1. Brug bløde klude og svampe

Blød klud

Der er som nævnt mange, der lader lidt for lang tid gå mellem rengøring af brusedørene.

Resultatet af dette er, at dørene fremstår meget snavsede, og der dannes ofte et tykt lag kalk og pletter på dørene.

For mange er det derfor helt naturligt at finde grove klude og svampe frem for at komme af med al den kalk, der har samlet sig i den seneste tid.

Sådanne klude vil helt sikkert være effektive til at fjerne både kalk og pletter fra brusedørene, men problemet er, at de simpelthen ikke er skånsomme nok.

Du skal huske, at det er glas, du har med at gøre, og bruger du grove fiberklude og svampe, er der god chance for, at du også får nogle ridser på glasset.

På sigt vil disse ridser gøre det endnu sværere at rengøre dørene, da skidt og snavs vil sætte sig fast i ridserne.

Rådene er derfor enkle.

Brug bløde og skånsomme klude, når du vasker brusedørene!

2. Vanish Oxi Action

vanish oxi action

Det er sjældent, man støder på et produkt, der virker lige så godt som det, man ser i reklamerne.

Personligt har vi længe kæmpet for at holde brusedørene rene, og trods endeløs gnidning og skrubning har vi ikke kunnet komme af med al kalken.

Efter at have set en annonce for Vanish Oxi Action besluttede vi at give produktet en chance – og vi blev ikke skuffede!

Sprayen er som udgangspunkt designet til brug på snavset tøj, men ud fra vores erfaring er produktet mindst lige så velegnet til generel pletfjernelse i hjemmet.

For det bedste resultat anbefaler vi, at du sprøjter en stor mængde Vanish Oxi Action på brusedørene, inden du spreder sprayen udad med en blød og skånsom svamp.

Lad herefter sprayen virke i 2-3 minutter, inden du skyller af med vand – samtidig med at du skrubber let med svampen.

Resultatet? Skinnende rene brusedøre!

Vi på redaktionen sætter også stor pris på, at Vanish Oxi Action har en lav pris, og sprayen kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

3. Eddike og oppvaskemiddel

Hvis du ikke helt tror på Vanish Oxi Action, er der intet, der forhindrer dig i at prøve din egen blanding.

Mange sværger til eddike og oppvaskemiddel, når de rengør brusedørene, og tilsammen formår disse 2 midler at fjerne både kalk, fedt og andet snavs.

Du er selvfølgelig fri til at eksperimentere lidt med blandingsforholdet, men generelt anbefales det at blande 33/66 – 2 dele oppvaskemiddel, og 1 del eddike.

For det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du hælder blandingen på en sprayflaske, så du nemmere kan fordele blandingen ud over brusedørene.

Lad blandingen virke i 2-3 minutter, inden den skylles af med vand. Brug gerne en blød svamp til at fjerne kalk- og fedtresterne, der sidder virkelig godt fast.

4. Brug en gummiskraber

Gummiskraber

De fleste er klar over, at du skal bruge en gummiskraber, når du pudser vinduerne i dit hjem.

Gør du ikke dette, vil du ofte stå med et vindue, hvor du tydeligt kan se både skjolder og pletter.

Det samme gælder naturligvis dørene til brusekabinen.

Efter du er færdig med rengøringen, anbefaler vi derfor, at du skyller dørene, inden du går over dem med gummiskraberen som den sidste finish.

5. Glem ikke brusehovedet

Brusehoved

Rengøring af brusekabinen handler ikke kun om at vaske dørene.

Mange glemmer helt, at brusehovedet også skal renses, og resultatet er ofte, at dyserne er tilstoppet af kalk og snavs.

Mens du rengør resten af bruseren, kan du derfor tage brusehovedet af og lægge det i vand med lidt Zalo.

Dette vil opløse snavset i dyserne, og efter et stykke tid kan du prikke snavset ud af dyserne med en lille nål eller lignende.